Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Overleg NABO’s Hof van Twente

Afdrukken
De Stadsraad Delden heeft kortgeleden een overleg gehad met de Stadsraad Goor en de Dorpsraad van Markelo over de voorgenomen plannen van Prorail om de onbewaakte overwegen in de Hof van Twente onder de loep te nemen. Dit op verzoek van de gemeente om een beter beeld te krijgen van het gebruik van deze overwegen en de impact van eventuele wijzigingen.
 
Het gaat daarbij in totaal om 12 overwegen, het hoogste aantal binnen één gemeente van heel Nederland.
Er moet daarbij gedacht worden aan het compleet opheffen van een overweg, het afsluiten van een overweg dmv een hek met slot of het alsnog ombouwen tot een bewaakte overweg. 
Aanleiding is de landelijke discussie die er is ontstaan na een paar recente ongevallen met dodelijke afloop elders in het land bij dit type overwegen.
 
In Delden gaat het om 1 overweg welke gelegen is achter de houtzagerij van Twickel. Iets verder buiten Delden richting Goor gaat het om een tweetal overwegen voorbij de sluis.
Of de Gemeente Hof van Twente ook aan de kosten zal moeten bijdragen en zo ja, hoeveel, is nog niet bekend. 
 
Een vervolgoverleg met Wethouder Scholten staat in maart gepland.
 

Stadsraad Delden wil actievere samenwerking met inwoners

Afdrukken

De Stadsraad Delden wenst alle inwoners een geweldig en gezond 2019! We hopen op een jaar waarin mooie plannen zoals het Sportpark De Mors, het herinrichten van het centrum en nieuwe Integraal Kindcentra werkelijkheid worden.

Zoals velen heeft ook de Stadsraad goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ondanks dat we de afgelopen jaren bij veel ontwikkelingen in Delden betrokken waren en ook onze stempel hebben kunnen drukken, gaan we de inwoners meer bij onze activiteiten betrekken. Dit willen we bereiken door ieder kwartaal een nieuwsbrief uit te laten gaan met daarin een overzicht van de zaken waar wij ons mee bezighouden. Ook moet onze bestaande Facebookpagina nieuw leven inblazen worden. Het is de bedoeling om de inwoners van Delden, middels onder andere polls, periodiek te vragen naar hun mening over actuele onderwerpen. Op het social media platform geven we, net als in onze nieuwsbrief, tevens inzicht in onze activiteiten en de onderwerpen die tijdens de vergaderingen worden besproken.

 

Stadsraad Delden

Afdrukken

Stadsraad Delden heeft binnenkort een nieuwe website..

 

Tot die tijd kunt u ons via  email of facebook  bereiken..

 


Pagina 1 van 74