De inzameling van het oud papier in Delden gaat flink op de schop. Twente Milieu neemt namelijk de taken over van Suez en die hanteren een andere werkwijze. Waar bijvoorbeeld grote dozen en papieren zakken voorheen rechtstreeks in de vrachtwagen gegooid konden worden, wordt er vanaf 1 juni gewerkt met 240 liter containers. Dit betekent dat er alleen nog kleine handzame stapels en dozen worden meegenomen. De rest blijft staan.

(LET OP: Per 1 juli 2023)

Gemeente en Twente Milieu hebben daarom een aantal spelregels opgesteld. ‘Verzamel het papier in dozen en bundels met een touwtje en niet in plastic zakken. De pakketten mogen niet te groot en te zwaar zijn. Denk aan het formaat van het rolkoffertje handbagage met een gewicht van maximaal 15 kilogram. Als vrijwilligers het niet kunnen tillen, blijft het staan. Pakketten moeten tevens makkelijk in de 240 liter container gegooid kunnen worden. Andere materialen dan papier en karton in de dozen en stapels is uiteraard niet toegestaan.’

Het oud papier in Delden wordt al vele jaren opgehaald door vrijwilligers van verschillende clubs en verenigingen in Delden. Voor de inwoners biedt dit een eenvoudige wijze om van de kranten, reclamefolders en karton af te komen en voor de organisaties is het een welkome bron van inkomsten. Deze regeling blijft gelukkig gewoon in stand. Wel veranderen de dagen en de tijden.

Andere dagen en tijden

  • Ook de dagen en tijden veranderen. Zo komen de leden van Muziekvereniging Amicitia voortaan op de eerste maandag van de maand in actie vanaf 18.00 uur. Zij halen het papier op in het centrum van Delden en overige gebieden aan de Noordzijde van het spoor. Met uitzondering van het Rupertserf en Het Lannink.
  • Op de tweede woensdag van de maand is het de beurt aan Zwemclub Twickel. Zij starten om 18.00 uur met het ophalen van het papier in de Vogelbuurt.
  • Voetbalvereniging Rood Zwart haalt voortaan iedere derde maandag van de maand (18.00 uur) het papier van het industrieterrein op.
  • Op de derde dinsdag van de maand zamelt Volleybalvereniging Devoc het papier in aan het Rupertserf en omgeving. De start is eveneens om 18.00 uur
  • De Protestantse gemeente sluit de rij met de inzameling aan de zuidzijde van het spoor ten westen van de Vossenbrinkweg (o.a Veldbloemen en Braak West). Dit op de vierde maandag van de maand. Ook hier is de start om 18.00 uur.