Woonzorgcentrum St. Elisabeth is vanwege de fijne ligging en de goede zorg een erg gewilde locatie. Niet alleen Deldenaren willen hier graag wonen, ook inwoners uit de omgeving hebben veel interesse. Om meer mensen onderdak te kunnen bieden, is ervoor gekozen St. Elisabeth uit te breiden met één extra wooneenheid.

Hier kunnen straks acht mensen komen wonen met geheugenproblematiek. We gaan uitbreiden op de tweede verdieping, aan de kerkzijde van het gebouw. Op de plek van de zolder. Bewoners kunnen straks vanuit hun woonkamer genieten van een prachtig uitzicht en kijken uit op de kerk of in het hofje.

Kleinschalig wonen

Deze nieuwe wooneenheid wordt ook volgens het concept kleinschalig wonen ingericht. Er komt één grote, gezamenlijke woonkamer. Daarnaast krijgen alle bewoners een eigen zit/slaapkamer en eigen sanitair. Iedere dag wordt er gekookt. Het nieuwe gedeelte krijgt straks dezelfde indeling als de andere wooneenheden.

Vooruitziende blik

Tijdens de bouw, 5 jaar geleden, is rekening gehouden met deze toekomstige uitbreiding. Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig. Ook de bouwconstructie voldoet al. Er zullen enkele aanpassingen doorgevoerd moeten worden. Op de plek waar de woonkamer gepland is, wordt er bijvoorbeeld een balkon in de kap gemaakt. Ook worden bij de zit-slaapkamers dakkapellen in de kap gemaakt. En natuurlijk wordt de wooneenheid nog verder afgebouwd.

Vergunning

Voor deze verbouwing moet een vergunning aangevraagd worden. “Dit gaan we zo spoedig mogelijk doen. Nadat de vergunning is verleend, en dit onherroepelijk is, gaan wij starten met de uitbreiding. Wij verwachten dat dit begin 2021 zal zijn. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.”