Het vervangen van het oude straatmeubilair was een van de speerpunten van de werkgroep Centrum Delden Historisch-Modern, die bestaat uit Gemeente, politie en Stadsraad Delden. De oude bankjes en fietsstallingen werden enige tijd geleden al weggehaald en nu zijn er verspreid over het centrum tien nieuwe bankjes geplaatst. Na het vervangen van 38 oude lantaarnpalen voor 22 nieuwe exemplaren is dit de tweede doelstelling van de groep de gerealiseerd wordt.

De bankjes staan op verschillende plekken aan de Langestraat (tegenover de Zwaan, Aarsen en Henk van Loon). Ook staan er drie bij het Keszthelyplein en twee bij de stadspomp. Ook Achter de Kerk en bij de apotheek is een bankje geplaatst.

Dit is allemaal in nauwe samenwerking gegaan met de Vrienden van Twickel, die zelf twee bankjes hebben gesponsord. De bankjes zijn ook hetzelfde als de exemplaren die al enige tijd in Twickel staan. De betrokken partijen willen op die manier ook de band tussen het landgoed en het stadje onderstrepen.