Treinstation Delden

Station Delden is gelegen in de Overijsselse stad Delden (gemeente Hof van Twente) en ligt aan de spoorlijn Oldenzaal – Zutphen. Deze lijn wordt geëxploiteerd door Keolis. Er is een halfuurdienst op deze lijn. Naast station Delden is ook station Goor gelegen in de gemeente Hof van Twente.

Oorspronkelijk lag station Delden aan de spoorlijn Zutphen – Glanerbeek. Deze werd geopend op 1 november 1865. Het stationsgebouw is van het standaardtype SS 4e klasse en werd geopend op 1 november 1865. In 1904 is aan de rechterzijde een vleugel aangebouwd.

Eén daarvan, gemaakt rond 1906, geeft een beeld van station Delden in een tijd dat er nog geen geplaveide weg lag en het station ook nog niet voorzien was van de aanbouw aan de rechterkant en de uitbouw aan de voorzijde. Het paard, dat gedeeltelijk naast de weg staat, en de wagen met de voerman staan duidelijk opgesteld voor de fotograaf.