Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Sentiment Mening van de Deldenaar Rondetafelgesprek in de krant

Rondetafelgesprek in de krant

Afdrukken

(Bron: TCTubantia 15 januari 2011)

Onderstaand bericht was te vinden in TCTubantia inzake de discussie welke was ontstaan naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de Hof van Twente.

Van het rondetafelgesprek welke door deze krant was georganiseerd is tevens een filmfragment gemaakt.

DELDEN - Veel burgers voelen een grote afstand tot het gemeentehuis in Goor. Maar wanneer iemand niet in staat is zelfstandig naar het gemeentehuis te gaan, dan komt de betreffende ambtenaar gewoon bij mensen thuis. Helaas weet vrijwel niemand dat deze service bestaat.

De communicatie tussen burgers en gemeente kan beter. Dat is één van de conclusies van het stamtafelgesprek in café-restaurant de Sevenster in Delden. De redactie van deze krant organiseerde dat gesprek na kritiek met name uit Delden op de viering van het tienjarig bestaan van Hof van Twente.

Inwoners van de gemeente Hof van Twente kijken vaak met argusogen naar elkaar en zijn bang dat de ene kern achtergesteld wordt tegenover de andere. "Wat kost het nieuwe gemeentehuis in Goor nu eigenlijk?", wil Toon Nijland weten. Hij vindt dat Goor met zo'n groot gebouw (kosten 22 miljoen euro) waarin ook de bibliotheek en het politiebureau zijn gevestigd, wel erg goed bedeeld is bij de fusie.

Maar burgemeester Hans Kok - zélf inwoner van Delden - bestrijdt dat het nieuwe gemeentehuis duurder is uitgevallen. De bouw is keurig binnen de begroting gebleven. Sterker nog: de opbrengst van het oude gemeentehuis van Stad Delden - het laatste dat nog verkocht moet worden - is zelfs niet eens meer nodig om het financiële plaatje rond te krijgen.

Volgens Kok is er juist in Delden veel geïnvesteerd. "Dat is echt niet misselijk." Voorbeelden: het Parochiehuis, het winkelhart van het stadje, de Langestraat, de Greeckerinkskamp en het Zoutmuseum. "En het zwembad had niet open kunnen blijven wanneer Stad Delden zelfstandig was gebleven." Kok vindt ook dat in Bentelo veel is geïnvesteerd, dat Diepenheim nu aan de beurt is met het kunstproject en dat direct daarna Goor moet volgen. "Want als je het centrum van Goor ziet, daar mag best wat aan gebeuren."

 
Terug