Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Sentiment Zwembad
Zwembad

Buitenbaden ook ‘basisvoorziening’

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia, 19 december 2013)

Delden/Markelo - Het was slechts een formaliteit, want het was allang duidelijk dat de gemeenteraad de buitenbaden in Delden en Markelo gewoon open wil houden. Maar nu is het officieel uitgesproken: buitenbaden De Mors in Delden en De Wijf Heuvels in Markelo worden aangemerkt als basisvoorziening voor de gemeente Hof van Twente. De gemeenteraad heeft dinsdagavond een motie van de Pvda unaniem aangenomen. De Pvda beoogde met deze motie de onrust weg te nemen die met name in Delden is ontstaan. Het zwembad in Delden stond in de dinsdagavond aangenomen accommodatievisie aangemerkt als 'plusvoorziening', een voorziening die wenselijk is en niet perse noodzakelijk. Het binnenbad in Markelo was al basisvoorziening. De raad vindt echter dat beide buitenbaden essentieel zijn voor de leefbaarheid en dat de baden een positieve bijdrage leveren aan gezondheid en welzijn van de inwoners van de gemeente Hof van Twente.

Hieronder een reactie van de Stadsraad op het bovenstaan de artikel.

Op het moment dat de Stadsraad verschillende geluiden heeft gehoord over de mogelijke sluiting van het Zwembad in Delden hebben we meteen acties ondernomen door onder andere handtekeningen/spandoeken/gesprekken met fracties aan te gaan. Wat de meeste mensen niet weten is dat de sluiting dichterbij was dan de meeste mensen dachten. Er werden zelfs al toekomst visies ontworpen door een bedrijf uit Limburg waarbij de sluiting in feite werd gerechtvaardigd. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat de sluiting van de baan is en de toekomst van het zwembad is veilig gesteld.

Namens Stadsraad Delden

 

Blijf ons steunen met de actie voor het behoud van ons Deldens zwembad!

Afdrukken

Blijf ons steunen met de actie voor het behoud van ons Deldens zwembad!

alt

 

Bekijk hier de Facebook pagina...

 

Is zwembad de Mors straks morsdood?

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden, 23 juli 2013)

We zijn als Stadsraad Delden recentelijk in beeld gekomen over een onderzoek welke de gemeente Hof van Twente laat uitvoeren waarin de (sport-)voorzieningen in de diverse kernen nog eens onder de loep worden genomen. Dit alles met als doel om na te zien waar mogelijke besparingen te halen zijn in combinatie met de verwachte veranderende samenstelling van de bevolking.

Wat daarbij vooralsnog het meest in het oog sprong, was het feit dat zwembad de Mors daarbij naar alle waarschijnlijkheid niet meer als een basisvoorziening gezien zal gaan worden. Simpel gesteld zou dit gaan betekenen dat in 2016 of 2017 de geldkraan dichtgaat en dat zou vanuit de huidige situatie betekenen dat het zwembad zijn poorten zou moeten gaan sluiten.

OK, het is nog niet zover, maar we zijn het aan de deldense bevolking verplicht om deze situatie goed duidelijk te maken. Om te bewijzen dat ons zwembad zeker bestaansrecht heeft en een essentieel onderdeel vormt van onze gemeenschap zijn wij daarom een handtekeningenactie gestart bij zwembad de Mors omdat wij dit niet zonder slag of stoot willen laten gebeuren .

Op de balie bij de ingang kunt u uw steun voor het zwembad betuigen door even uw handtekening te plaatsen.

Wat ons betreft zou het wegvallen van zwembad de Mors voor Delden (en omstreken!) een onherstelbaar groot verlies betekenen. Op bijgaande foto's is nog eens goed te zien hoe intens het zwembad bezocht wordt en er nauwelijks meer parkeerplekken te vinden zijn.

Wij danken u bij voorbaat voor uw steun voor het behoud van ons zwembad!


 


Pagina 1 van 5