Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Filmpjes van de Stadsraad Voorpagina artikelen Geen Uitspatting Van Uitstallingen

Geen Uitspatting Van Uitstallingen

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia 1 november 2010)

RECLAMEOBJECTEN Vrije loopruimte en doorgang op het trottoir moet minimaal 1,20 meter zijn

• Speciaal aangewezen ambtenaren houden toezicht.

• Na geconstateerde overtreding volgt eerst waarschuwing.

• Na tweede of herhaaldelijke overtreding binnen twee weken volgt sanctie.

GOOR – Winkeliers in de gemeente Hof van Twente worden meer aan banden gelegd waar het gaat om uitstallingen en andere vormen van reclame bij hun panden. Het college van B en W heeft hiertoe besloten, met als doel de openbare ruimte meer toegankelijk te maken. Niet alleen voetgangers, maar ook gehandicapten, ouderen met een rollator of scootmobiel en moeders met kinderwagens moeten ongehinderd hun weg kunnen vervolgen.

Voor de winkeliers en andere bedrijven betekent dit dat zij beginsel alleen voor de eigen winkelgevel en de zij of achtergevel objecten mogen plaatsen. Het gaat dan om een presentatie van spullen die tot het reguliere assortiment van de winkel behoren. B en W noemen onder meer een (reclame)bord, rekken, manden, (planten)bakken, stellingen, staande displays en standaards, krantenrekken, kaartenmolens, kleine apparaten zoals een vrieskist, een kippengrill en een speeltoestel voor kinderen en losstaande prijsaanduidingsborden.

Voorwaarde is dat de toegang tot het pand zelf en tot naast- de bovenliggende woningen, instellingen en bedrijven altijd vrij blijven. Ook zijn er grenzen aan de maximale diepte van de winkeluitstalling. De vrije loopruimte en doorgang op het trottoir moeten minimaal 1,20 meter zijn tot maximaal 1,50 meter. De maximale diepte van de winkeluitstalling, inclusief de gebruikte hulpmiddelen op een woonwerf, zoals een deel van de Grotestraat in Goor, mag maximaal één meter zijn.

Ook hier geldt: ruim baan voor voetgangers en andere woonerfgebruikers. De ondernemers worden ook verantwoordelijk voor een ordelijk aanzien van de uitstalling en voor het schoonhouden van de openbare ruimte die voor de uitstalling wordt gebruikt.

Ook zwerfvuil te voorkomen is het aanbieden van wegwerptasjes en zelfbedieningsverpakkingsmateriaal in de uitstalling verboden.

 
Terug