Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Filmpjes van de Stadsraad Voorpagina artikelen Gemeentesecretaris op bezoek bij de Stadsraad

Gemeentesecretaris op bezoek bij de Stadsraad

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden)

Afgelopen donderdag, 21-10-2010, ontving de Stadsraad de gemeentesecretaris Gerard Twickler en mevrouw Gerda te Brinkhof, voormalig gebiedscoördinator, in De Zwaan te Delden. Doel van deze bijeenkomst was een wederzijdse kennismaking, een inleiding op belangrijke onderwerpen die spelen binnen Delden en het evalueren van potentiële punten waarop wij de gemeente kunnen helpen en andersom.

Onze voorzitter, Binne Visser, kwam na een welkomstwoord met een uitgebreide presentatie van verzamelde aandachtspunten uit Delden. Een greep uit de selectie die wij besproken hebben:

• Behoud van zwembad De Mors. Wat kunnen wij nog doen om ervoor te zorgen dat dit alternatief niet op tafel komt bij de gemeenteraad?

• De zijtak Twentekanaal voor goederentreinen. Wat is men van plan en hoe kunnen we zwaar en gevaarlijk transport voorkomen?

• Het oude stadhuis. Wat gaat er gebeuren en hoe past dit binnen de oude kern?

Afb_Stadhuis

• De plastic afvalbakken. Er ligt meer afval om dan in de afvalcontainer. Hoe kunnen we dit structureel anders oplossen?

Afb_Plastic_afval

• Parkeerproblematiek en de hellingshoek van op- en afritten binnen Delden. Auto’s die verkeerd geparkeerd staan en rolstoelers die daardoor en door zeer scheve voetpaden geen kant uit kunnen. Hoe kunnen we hier structureel beter mee om gaan?

• Zichtbaarheid en aanwezigheid van de politie en handhaving van de veiligheid. Fotovoorbeelden laten zien van hoe het achteruit gaat en de vraag is hoe we betere afspraken kunnen maken om  dit te voorkomen.

• Perceel Catalpa. Wat gaat er nu gebeuren en hoe kunnen we het alsnog ombuigen tot een constructieve invulling, die past binnen de omgeving? Kan/moet er al gesloopt worden?

• Inpassing van de HEMA in het Deldense straatbeeld. De achterkant van de HEMA past niet bij de Zuidwal. Is hier nog een pleister op de wonde te plakken door het aanplanten van groen en kan de gemeente hierin nog een laatste hand bieden?

• De verkeerstechnische uitdagingen in de Langestraat en de Europalaan (nieuwe rotondes). Wie gaat hierover en hoe kunnen we hier met elkaar tot goede oplossingen komen?

Na aanleiding van onder andere bovengenoemde onderwerpen is afgesproken dat deze verder voorbereid zullen worden binnen de gemeente. In ons aanstaande gesprek met de wethouder, de heer Eshuis (november), kunnen wij een meer inhoudelijke terugkoppeling verwachten aangaande status en eventuele vervolgstappen/oplossingen voor genoemde onderwerpen. Hiervan houden wij u op de hoogte.

Op basis van deze constructieve eerste kennismaking is de intentie uitgesproken om elkaar meer op te zoeken en proactief van informatie te voorzien, zodat zaken eerder gecommuniceerd kunnen worden. Naast het feit dat de gemeente rechtstreeks met de burgers wil communiceren erkent men het belang van belangenvertegenwoordiging en staat men open voor een constructieve doch kritische houding van de Stadsraad.

Frank Muthing
Secretaris

 
Terug