Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Zwemclub wil toch bad Goor

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia 14 oktober 2010)

Goor – Het bestuur van de zwemen poloclub De Hof geeft de voorkeur aan de bouw van een nieuw wedstrijdbad in Goor. Eerder reageerde voorzitter Bas Visser in deze krant positief op het collegevoorstel om nieuw te bouwen in Markelo. Mede na reacties van leden uit Goor heeft het bestuur besloten toch af te wijken van het collegevoorstel.

ZPC De Hof behoort met 480 leden tot de grootste clubs in de gemeente Hof van Twente. Sluiting van het bad in Goor betekent naar verwachting een forse krimp in het aantal leden, terwijl de vereniging inzet op groei. << Het mooiste zou zijn als we een nieuw wedstrijdbad krijgen in Goor en dat de gemeente de zwembaden in Delden en Markelo renoveert”, zegt voorzitter Bas Visser. Dit heeft inmiddels tot negatieve reacties geleid onder de leden van de zwemclub in Markelo.

Het college wil de gemeenteraad dinsdag voorstellen nog slechts twee baden in de gemeente open te houden. Zwembad De Mors in Delden zou dan een opknapbeurt krijgen terwijl de gemeente naast het huidige bad in Markelo een wedstrijdbad bouwt. Openhouden van drie baden is duurder dan twee baden open houden.

Reactie Stadsraad

Wij hebben dit proces tot nu toe gevolgde en het college voorstel is helder en stelt voor om ons zwembad in Delden te renoveren. Dat is goed nieuws, maar zoals gezegd het is nog geen gelopen race. Er zijn, zoals hierboven weergegeven, nadrukkelijk nog steeds geluiden dat het Zwembad in Goor gebouwd moet worden en dit zou kunnen betekenen dat men een ander alternatief kiest, wat financieel binnen hetzelfde kader valt. Dit zou dan neerkomen op voorstel 4, sluiting Delden. Dit is geen optie vanuit Delden, maar het risico van de politiek is dat de Raad dit zomaar kan besluiten tijdens hun zitting. Om deze reden is het zeer verstandig dat op de tribune ook een goede afvaardiging vanuit Delden aanwezig is, waarbij gezegd kan worden dat de Stadsraad in ieder geval aanwezig zal zijn. Graag zien wij meer mensen uit Delden om te zorgen dat wij ook (indirect) onze belangen uitdragen! Wij hebben principieel geen bezwaar tegen een zwembad in Goor, maar logistiek gezien en ook gezien de intensiteit van het gebruik en de jaarkosten, ligt het meer voor de hand om Goor en Markelo te integreren dan om Delden te laten vallen.

Binne Visser
Voorzitter Stadsraad Delden

 
Terug