Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Goor wil ook Stadsraad

Afdrukken

(Bron: NieuwsuitGoor.nl)

Dat onze activiteiten als Stadsraad binnen de Hof van Twente en daarbuiten niet onopgemerkt zijn gebleven wordt duidelijk uit onderstaand artikel. In Goor wenst men zich inmiddels in navolging van Delden nu ook een Stadsraad.

Goor Collectief schaart zich vanavond in de commissievergadering achter de culturele instellingen, die met name in Goor worden getroffen. De muziekschool, de bibliotheek en de Reggehof moeten het vooral ontgelden in de geplande bezuinigingen. "Het is eigenlijk niet mogelijk om uit te leggen dat in de ene kern in de Hof van Twente nog fiks gebouwd en geïnvesteerd wordt in cultuur, terwijl we moeten vaststellen dat we in Goor de voorzieningen op gebied van cultuur niet in stand kunnen houden", zegt Roel Jochems, voorzitter van Goor Collectief. Jochems pleit voor een stadsraad met daarin een aantal Gorenaren. Hij vindt dat er nu te snel beslissingen worden genomen, terwijl bij tussenkomst van een stadsraad een weloverwogen oordeel gevormd kan worden.

 Uit het onderzoek Goor Scoort van juni 2009 bleek dat muziek, het cultureel aanbod en de voorzieningen de sterke punten van Goor waren. "Er moet een geïntegreerde Hofbrede visie komen op gebied van kunst en cultuur", aldus Jochems, die het opvallend vindt dat er uit de grootste kern van de Hof van Twente weinig vertegenwoordigers in de gemeenteraad zitten. "Die zouden ondersteund kunnen worden door de stadsraad."

 
Terug