Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Filmpjes van de Stadsraad Zwembad De beslissing over de zwembaden in de Hof van Twente

De beslissing over de zwembaden in de Hof van Twente

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden)

Tijdens de Raadsvergadering van 9 november j.l., waarbij enkele leden van de Stadsraad Delden aanwezig waren, is na jarenlange discussies, rapporten en bijeenkomsten de beslissing over de diverse zwembaden in de Hof van Twente gevallen.

Zoals waarschijnlijk de meeste inwoners wel weten, is er een aantal scenario’s opgesteld.
Het College kwam met het voorstel om scenario 2 uit te voeren, hetgeen inhoudt dat zwembad De Vijf Heuvels in Markelo zou blijven bestaan en daarbij extra nog een binnenbad gebouwd zou worden. Het zwembad in Delden zou ook blijven bestaan en de benodigde renovatie ondergaan, terwijl zwembad De Whee in Goor gesloten zou worden.

Dat laatste is begrijpelijkerwijs voor een aantal inwoners van Goor een hard gelach. Het College heeft echter alle facetten bekeken en het financiële plaatje was daarbij zwaarwegend, omdat men met het oog op de toekomst meer onvoorspelbare kosten wil voorkomen. De uitkomst van de beslissing was gedurende de raadsvergadering onvoorspelbaar, omdat de fractievoorzitter van het CDA voorstelde alle drie zwembaden open te houden en dus tegen het voorstel van het College zou gaan stemmen.

Na discussies en schorsingen voor beraad werd uiteindelijk het collegevoorstel in stemming gebracht. Doordat hoofdelijk werd gestemd, in plaats van per fractie, ontstond een nipte meerderheid van 12 tegen 11 voor het voorstel van scenario 2.

Wel deed zich de situatie voor dat een Raadslid van het CDA niet aanwezig kon zijn, maar ook een Raadslid van D66 was tijdens deze stemming niet aanwezig, waardoor het eindresultaat waarschijnlijk hetzelfde zou blijven.
Voor Delden is de uitslag natuurlijk erg belangrijk en het heeft dus in gunstige zin uitgepakt.

De Stadsraad Delden heeft alle bijeenkomsten met betrekking tot de zwembaden bijgewoond en waar mogelijk haar stem laten horen.

Henk Schulten
Stadsraad Delden

 
Terug