Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Filmpjes van de Stadsraad Zwembad Toch kans op zwembad Mossendam

Toch kans op zwembad Mossendam

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia 1 november 2010)

Alleen VVD en Burger Partij Hof staan achter het collegevoorstel het zwembad in Goor te sluiten en het zwembad in Markelo uit te breiden. SP wil nieuw bouwen bij sporthal De Mossendam in Goor. De overige partijen twijfelen nog.

Goor – De kans op de bouw van een nieuw overdekt zwembad in Goor lijkt nog lang niet verkeken. Verschillende politieke partijen sloten gisteravond in een commissievergadering de komst van een bad bij sporthal De Mossendam beslist niet uit. De jaarlijkse terugkerende kosten hiervoor zijn slechts iets hoger dan de kosten die de gemeente maakt wanneer het bad in Markelo wordt uitgebreid. Nadeel van nieuwbouw in Markelo is echter dat de investering niet in het hart van de gemeente Hof van Twente gebeurt maar aan de rand en daarvan profiteert misschien maar een klein deel van de bevolking. Volgende week dinsdag neemt de gemeenteraad naar verwachting een beslissing over de bouw van een nieuw bad.

Fractievoorzitter Fred Rijkens van de PVDA liet weten er nog niet helemaal uit te zijn. Maar hij denkt wel sterk aan de bouw van een nieuw bad bij sporthal De Mossendam in Goor. Sandra Schrooyen van de Socialistische Partij liet duidelijk weten ronduit voor de bouw van een bad in Goor te kiezen. Zij vond onder meer dat de gemeente daar ook voor een duurzame investering kan kiezen door gebruik te maken van de bio-energie van de firma Bruins en Kwast die vlakbij groenafval verwerkt. Hierdoor kan de gemeente wellicht nog subsidies krijgen van de provincie en het rijk. Schrooyen vond de vanzelfsprekendheid waarmee de raad de investering van meer dan een miljoen euro in een renovatie van het zwembad De Mors in Delden uitvoerde ‘heel opmerkelijk’.

Gerard Willems van D66 liet net als de PVDA doorschemeren warm voorstander te zijn van nieuwbouw op een plek waar de gemeente extra voordeel bij heeft, zoals bij een jonge wijk in een omgeving waar veel mensen sporten. Ook Eric Rikkert van het CDA wees de bouw van een nieuw bad op De Mossendam niet af. Hij stak niet onder stoelen of banken dat nieuwbouw in Goor veel voordelen heeft, waarmee hij afwijkt van het collegestandpunt van zijn eigen CDA-wethouder Pieter van Zwanenburg. Collega-commissielid Harry Scholten van het CDA vond dat als de gemeente één van de drie baden sluit de gemeente eigenlijk niet ruimhartig in Markelo moet investeren waardoor de exploitatielasten toch weer flink stijgen. Alleen Harry Hoekstra van Burger Partij Hof omarmden het collegestandpunt dat de baden in Delden en Markelo open moeten blijven. ,,Het collegevoorstel is realistisch en we gaan zeker niet boven onze stand leven als we investeren in Markelo” , zei Bruins.

 
Terug