Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Peuterbad bij nieuwe Vijf Heuvels

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia 15 oktober 2010)

Peuterbad bij nieuwe Vijf Heuvels

Zwembad Sluiting Goor en nieuwbouw Markelo krijgt grootste draagvlak in internet onderzoek Hofpanel


- College stuurt besluit naar de gemeenteraad.


- Voorkeur internetpanel komt dichts bij collegevoorstel.


- Extra peuterbad levert waarschijnlijk extra bezoek op.


- Gebruikers willen maximaal tien minuten reistijd.


Goor – Het college onderzoekt nog of er bij de uitbreiding van zwembad De Vijf Heuvels een peuterbad moet komen. Deze relatief goedkope extra uitgave van zo’n 200.000 euro kan voor veel inkomsten zorgen, omdat een peuterbad het aantal bezoekers laat stijgen. <

B en W besloten deze week te kiezen voor renovatie en uitbreiding van zwembad de Vijf Heuvels in het toeristische Markelo en renovatie van het buitenbad in Delden. Zwembad De Whee in Goor sluit de deuren. Ook stelt het college de gemeenteraad voor het bestemmingsplan te wijzigen om de uitbreidingsplan te wijzingen om de uitbreiding in Markelo mogelijk te maken.


Wethouder Van Zwanenburg wijst er op dat het college nadrukkelijk heeft gekeken hoeveel draagvlakte elke optie krijgt. Uit een representatieve enquête onder de leden van het internethofpanel blijkt dat het collegevoorstel het grootste draagvlak krijgt. De respondenten vinden het belangrijk dat het badpersoneel zwemles kan geven en dat de bezoekers er recreatief kunnen zwemmen. Twee van de drie respondenten willen maximaal tien minuten rijden om bij een zwembad te komen.

Tijdens de presentatie van de tussen resultaten in het college en in de gemeenteraad is nog een alternatief benoemd. Dit scenario behelst de renovatie van het zwembad in Markelo inclusief de vervanging van het huidige 25 meter-basin door een bad van 25 bij 15,4 meter met een diepte van twee meter, deels voorzien van een beweegbare bodem. Dit is nodig om polowedstrijden en zwemwedstrijden te houden. Het enige verschil met het voorstel van het college is dat het nieuwe bad word gebouwd op de plek van het oude bad. Openhouden van een zwembad in Goor is volgens het college geen goede optie. Daarvoor heeft het college te weinig geld beschikbaar. De stichting sportzalen, Stevig, ziet het liefst dat de gemeente een nieuw zwembad bij sporthal De Mossendam bouwt. De sporthal moet immers ook een opknapbeurt krijgen.

 
Terug