Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Spoorwegen "Duitsland zorgt voor aansluiting Betuwelijn"

"Duitsland zorgt voor aansluiting Betuwelijn"

Afdrukken

Inzake de ontwikkelingen rond het beoogde goederentransport per spoor welke als optie ook door Delden kan plaatsvinden hebben wij nog volgend artikel geselecteerd:

(Bron: NU.nl 11 januari 2011)

BERLIJN - Duitsland zal er voor zorgen dat er een adequate aansluiting komt van de Betuweroute op het Duitse spoorwegennet.

Dat heeft staatssecretaris Klaus-Dieter Scheurle (Verkeer) benadrukt in Berlijn bij een vergadering van de ministers van Verkeer van de Duitse deelstaten, schrijft het vakblad Nieuwsblad Transport dinsdag.

Scheurle noemde de aansluiting van de Betuweroute niet alleen van belang voor Nederland en de Rotterdamse haven, maar ook voor Duitsland, aldus het vakblad. Scheurle kon volgens Nieuwsblad Transport niet zeggen wanneer de uitbreiding van de lijn Emmerich-Oberhausen gereed is. In Nederland wordt uitgegaan van 2013.

Extra spoor

Over het extra spoor, dat Zevenaar vanaf de Duitse grens met Oberhausen moet verbinden, is onrust ontstaan. Volgens Scheurle vormen de bezuinigingen die de Duitse regering wil doorvoeren, geen bedreiging voor de aanleg van het spoor.

Brancheorganisatie KNV Spoorgoederenvervoer is verheugd over de toezegging. ''De Betuweroute is een cruciale verbinding van de Rotterdamse haven met het Europese achterland. Voor ons is van belang dat de aanleg is voltooid voor de Betuweroute aan de maximumcapaciteit zit.'' KNV Spoorgoederenvervoer gaat ervan uit dat dat al in 2015 het geval is.

 
Terug