Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Spoorwegen Financiering Duitse deel Betuwelijn rond

Financiering Duitse deel Betuwelijn rond

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden, 23 augustus 2013)

Refererend aan onderstaand artikel uit NU.nl lijkt het ons als Stadsraad een goede ontwikkeling als men aan de Duitse zijde alsnog de vereiste investeringen doet om de Betuwelijn goed te laten functioneren.

Dit haalt ons inziens de dreiging van ernstige verzwaring van de rail door onze stad weg.

Dit neemt niet weg dat actie noodzakelijk blijft om de onzalige gedachten omtrent verzwaring van ons spoor te voorkomen. In september staat een ludieke actie gepland om dit nogmaals duidelijk te maken richting de politiek in Den Haag.

Wij blijven u hierover informeren.

De financiering van de aanleg van de goederenlijn tussen de Duitse steden Emmerich, vlak bij de Nederlandse grens, en Oberhausen is rond.

Minister-president Hannelore Kraft van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en de Duitse minister van Verkeer, Peter Ramsauer, tekenen woensdag de overeenkomst over de financiering van de lijn, die deel uitmaakt van de Betuwelijn tussen Rotterdam en het Ruhrgebied in Duitsland.

Dat heeft het bestuur van de deelstaat dinsdag aan de Duitse regionale omroep WDR laten weten. De lijn tussen Emmerich en Oberhausen is 73 kilometer lang. De aanleg kost ongeveer 1,5 miljard euro.

'Verstandig'

Verladersorganisatie EVO noemt het verstandig dat de Duitse overheid in de lijn investeert. "De investering voorkomt dat handels- en productiebedrijven problemen ondervinden bij het vervoeren van hun goederen vanuit de haven naar het achterland", aldus de organisatie voor bedrijven die goederen laten transporteren.

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) had de Tweede Kamer begin deze maand al gemeld te verwachten dat de financiering in Duitsland deze zomer zou rondkomen. Wanneer het spoor wordt opgeleverd is nog niet bekend. Het wachten is op de bouwvergunning. Daarna kan de definitieve planning worden afgegeven.

Bron

 
Terug