Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Spoorwegen No Rail bestaat een jaar: Protest, gesprek en denken over alternatieven

No Rail bestaat een jaar: Protest, gesprek en denken over alternatieven

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia, 24 november 2011)

Hengelo – Discussie- en protestbijeenkomsten en een procedure bij de Raad van State. De Stichting Burgerinitiatief No Rail bestaat binnenkort een jaar. De tegenstanders van het goederentransport over het spoor dwars door Hengelo zitten niet stil.

Aanstaande woensdag is No Rail van de partij op de Trefpuntbijeenkomst in De Houtmaat, om de nadelige gevolgen van uitbreiding van het goederentransport te belichten. Aanvang: 21.00 uur. Op 12 december houdt No Rail in de burgerzaal van het stadshuis een conferentie over alternatieve transport mogelijkheden, want het kan anders zegt No Rail-bestuurslid Antek Olszanowski. Er zijn alternatieven voor het goederenvervoer per spoor. ,, Eigenlijk”, zegt de hengeloer, ,, zou het Twentekanaal moeten worden verbonden met Mittellandkanal bij bentheim.” Volker Pannen, de burgermeester van Bad Bentheim, is een van de gasten op de conferentie. Ook de Almelose wethouder Theo Schouten heeft zijn komst al bevestigd.

Hengelo heeft een probleem met het spoor. Bentheim heeft dat ook. ,,Daar loopt de hele boel vast”,zegt Olszanowski over de Duitse plaats. No Rail is bezig een film te maken die de spoorproblematiek duidelijker in beeld moet brengen. Ondertussen is No Rail ook bezig met een bezwaarprocedure tegen de gemeente Hengelo. Inzet is de vergunning die aan spoorbeheerder ProRail is verleend voor het emplacement in Hengelo. Ook bij de Raad van State heeft de stichting een procedure lopen. Daar gaat het over het lawaai van (goederen)treinen. ,, Dat soort dingen doen we omdat anders de geluidnormen telkens weer opschuiven”, zegt Olszanowski.

Kijk voor meer informatie op de website van No Rail. www.norail.nl

 
Terug