Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Spoorwegen Betuwelijn straks vlotter Duitsland in

Betuwelijn straks vlotter Duitsland in

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia, 24 november 2011)

Den Haag – Goederentreinen kunnen in de toekomst via de Betuweroute makkelijker aansluiten op het Duitse spoornet . Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) gisteren begrepen in een gesprek met haar Duitse collega minister Peter Ramsauer. ,,In Duitsland is de financiering van het derde spoor van de Betuweroute zeker gesteld”, legt Schultz uit. ,,Dit was een positieve doorbraak in de jarenlange onderhandelingen over deze belangrijke verbinding van de Rotterdamse haven naar het Duitse achterland”

De totale kosten voor de uitbreiding bedragen naar schatting circa 1,3 miljard euro. Ramsauer: ,,De uitbreiding heeft ook voor Duitsland een hoge prioriteit. De financiering van het federale aandeel is zeker gesteld. We gaan er vanuit dat nu ook de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zijn toezeggingen na komt.”

Extra budget is vrijgekomen omdat Ramsauer tot 2015 de beschikking heeft gekregen over 1 miljard euro voor belangrijke spoorprojecten. De voorbereidingen voor de uitbreiding van de Betuweroute lopen. Als alles goed verloopt, kan in 2013 toestemming worden gegeven voro de bouwe van het eerste trajecten van het derde spoor.

 
Terug