Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Peperkampweg Omstreden chemie blijft wapen tegen onkruid

Omstreden chemie blijft wapen tegen onkruid

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia, 6 maart 2012)

De gemeente Hof van Twente blijft voorlopig chemische middelen gebruiken tegen onkruidbestrijding op stoepen en andere verhardingen. Maar bij het onderhoud van het openbaar groen in de gemeente wordt al sinds jaar en dag geen gebruik meer gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen om onkruid te verdelgen.

Raadslid Paul Gerritsjans van het CDA had hierover vragen gesteld in de commissie Fysiek bij de behandeling van het Milieujaarverslag 2010.

De onkruidbestrijding wordt via de zogenaamde selectspray4methode op een quad uitgevoerd wanneer het onkruid er al staat. Dat gebeurt met het enig toegestane middel Round4up met de werkzame stof glyfosaat. Over het gebruik van deze stof en de afzet tegen alternatieve methoden bestaat in den lande veel discussie. Er bestaat nog geen duidelijkheid over of er wel een duurzamere onkruidbestrijdingstechniek bestaat.

De Tweede Kamer heeft in september 2011 een motie aangenomen waarin een verbod op het gebruik van glyfosaat is opgenomen. Er is nog geen datum bekend wanneer het verbod in gaat (naar verwachting in 2013) en of dat verbod ook geldt voor gemeenten.

 
Terug