Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Oude Gemeentehuis Delden Uitstel voor plan stadhuis Delden

Uitstel voor plan stadhuis Delden

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia, 25 mei 2012)

DEADLINE Grote zorgen politiek over realisatie bouwplannen

 

• Noodzakelijke bankgarantie blijft uit.
• Politiek wil dat wethouder al-les,op alles zet om eind te ma¬ken aan 'onverkwikkelijke si¬tuatie'.
• Bouwbedrijf gaat er vanuit dat deadline wordt gehaald.

• Noodzakelijke bankgarantie blijft uit. 
• Politiek wil dat wethouder alles,op alles zet om eind te maken aan 'onverkwikkelijke situatie'. 
• Bouwbedrijf gaat er vanuit dat deadline wordt gehaald.

DELDEN - Projectontwikkelaar VOF~de Wheeme (bouwbedrijf Haafkes) krijgt nog tot 1 septem-ber van dit jaar de tijd om de exploitatieovereenkomst te onderte¬kenen met betrekking tot de plan¬nen voor het voormalig stadhuis in Delden. Als de handtekening er dan nog niet onder staat, trekt de gemeente het plan in. 

Wethouder Josh Sijbom zei dit in de vergadering van de commissie fysiek. CDA-woordvoerder Paul Gerritsjans verklaarde daar mede namens andere partijen dat zij zich 'heel ernstige zorgen maken'. De exploitatieovereenkomst zou namelijk eerst op 1 mei door het college behandeld worden en toen dat niet gebeurde, op 15 mei. Ook op die datum bleef de behandeling uit, volgens Gerritsjans omdat er geen overeenstemming was tussen VOF de Wheeme en de Reads¬hop. Laatstgenoemde speelt als hoofdgebruiker een sleutelrol in het plan Paviljoen Delden, dat voorziet in sloop van de aanbouw van het stadhuis, een restaurant, winkels, een appartement en 6 bed & breakfast kamers. Volgens Sijbom is er nog discussie over een bankgarantie en is er ook nog een kwestie rond planschade voor een bewoner. 

"Het blijkt dus dat er vorig jaar OR het moment van presentatie van'" de genomineerde plannen en de daarop volgende verkiezingen, na-mens Haafkes dus een plan is ingediend waar nog geen overeenkomst onder lag met de belangrijkste hoofdrolspeler, de Readshop", stelde Gerritsjans. Hij vroeg om een tijdstraject, dat een spoedige realisatie van de plannen zichtbaar maakt. "Wij gaan er vanuit dat u al het mogelijke, en als het moet zelfs het onmogelijke, gaat doen om aan deze onverkwikkelijke situatie een eind te maken." Projectmanager Patrick Oude Egberink van bouwbedrijf Haafkes zegt desgevraagd 'er vanuit te gaan dat de door de gemeente gestelde deadline wordt gehaald'. Hij vindt dat er voortvarend wordt gewerkt. "Wij zijn met de toekomstige ge-bruiker in gesprek. Maar het kost meer tijd om zaken uit te zoeken. Het is lastiger te financieren." Gerrit Holtvoort, franchisenemer van de Readshop, zegt dat hij op 30 mei met de bank en de accountant om de tafel zit om de bankgarantie verder te bespreken bevinden we ons in een afrondend sta¬dium. Uiterlijk januari 2013 moeten we openen. Dat is ook een voorwaarde van de Post NL en de ING die ook meegaan. "'Het bestaande pand aan de Langestraat wordt verkocht of verhuurd, maar dat staat los van onze verhuizing." 

 

 
Terug