Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Oude Gemeentehuis Delden Alleen PvdA kan keuze maken over toekomst stadhuis

Alleen PvdA kan keuze maken over toekomst stadhuis

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia 23 juni 2011)

DELDEN - Wie mag het voormalige stadhuis van Delden kopen en er een horecabedrijf van maken? Haakfes uit Goor die een plan voor een paviljoen heeft ontwikkeld of Lammersen uit Delden die het tot Grand Café wil verbouwen. De leden van de commissie fysiek kwamen er gisteravond niet uit. Beide plannen scoren goed en dat maakt de keuze moeilijk.

Alleen niet voor de PvdA. Jan ter Avest van de PvdA ging akkoord met de motivatie van het CDA-VVD college dat het plan Haafkes de gemeente een flink financieel voordeel oplevert van zo'n drie ton. "Dit zijn twee mooie plannen en dan geeft het financiële voordeel de doorslag", vatte Ter Avest samen. D66 gaf een 'lichte voorkeur' aan het plan voor het Grand Café.

Bennie Nijenhuis van Gemeentebelangen vroeg zich af of er niet te veel horecabedrijven in Delden komen.

"Wij zijn er nog niet uit", zei fractievoorzitter Gerda Bruins van de VVD.

En Eric Rikkert van het CDA liet weten moeilijk te kunnen kiezen.

Sandra Schrooyen van de SP had liever gezien dat er ook aandacht was geweest voor duurzaamheid, zoals zonne-energie.

De discussie over de toekomst van het voormalige stadhuis komt nog op 12 juli terug in de gemeenteraad.

De Stadsraad was vanzelfsprekend aanwezig tijdens de bijeenkomst om kennis te nemen van de standpunten en een verdere toelichting te ontvangen aangaande de procesgang. Het is duidelijk dat reeds enkele jaren geleden door de raad het besluit genomen is om het college verantwoordelijk te maken voor de verkoop van de voormalige gemeentehuizen binnen de Hof van Twente. Dit betekent concreet dat het college uiteindelijk het besluit neemt over de twee alternatieven en niet de raad. De bespreking was derhalve nadrukkelijk bedoeld om de raad te informeren en om feedback te ontvangen aangaande procesgang en keuzes, zodat er een weloverwogen en gedragen beslissing door het college genomen kan worden. Tijdens de komende raadsvergadering zal hier verder over gesproken worden. Beide voorstellen hangen op vrijwel alle beoordelingscriteria dicht tegen elkaar aan, uitgezonderd de prijsstellingen. Op dit punt is er een substantieel verschil tussen beide partijen, waarbij de ene prijsstelling voor de gemeente tot een vermindering van de algemene middelen zal leiden en de andere een financieel voordeel oplevert.

 
Terug