Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

College kiest winkels

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia 26 mei 2011)

Het verbouwplan van Haafkes uit Goor voor het voormalige stadhuis van Delden krijgt een positief advies van het college van burgemeester en wethouders. Het financiële voordeel geeft de doorslag. De gemeenteraad beslist binnenkort.

Het plan van aannemer Karel Lammersen en ondernemer Hans Baake uit Delden voor een Grand Cafe levert de gemeente minder geld op dan het plan van aannemer Haafkes uit Goor. Het bod van Lammersen/Baake is zelfs zo laag dat het geen positieve bijdrage aan de reserves van de gemeente biedt. Een beoordelingscommissie vindt dat de plannen van een hoog niveau zijn èn goed zouden passen in het historisch centrum van Delden. Een informatieavond over dit onderwerp trok zo'n tweehonderd bezoekers en uit een peiling onder Deldenaren op internet "stemde maar 0,4 procent mensen meer op het plan van Haafkes dan op het plan van Lammersen. Het college liet eerder weten veel waarde te hechten aan de uitslag van het Hofpanel, maar een duidelijke keuze maakten de 1150 stemmende Deldenaren niet.
Omdat beide plannen niet veel voor elkaar onder doen is een derde overweging doorslaggevend geworden. Die wegingsfactor is een financiële. De raad gaf in haar besluit van 11 maart 2008 nadrukkelijk aan dat de totale financiële dekking voor het nieuwe gemeentehuis in Goor zwaar moet wegen. Het plan van Haafkes levert een
positieve bijdrage aan de algemene reserve. Dat van Lammersen maakt het noodzakelijk geld te onttrekken uit de algemene reserve om die dekking te verwezenlijken.Dit is ongewenst, vindt het college. De gemeenteraad hakt binnenkort de knoop door.

 
Terug