Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Oude Gemeentehuis Delden Uitslag peiling inwoners Delden voormalig stadhuis

Uitslag peiling inwoners Delden voormalig stadhuis

Afdrukken

(Bron: Gemeente Hof van Twente)

Een kleine meerderheid van de inwoners van Delden geeft de voorkeur aan het plan Paviljoen Delden bij de invulling van het voormalig stadhuis. Van de bijna 1200 inwoners die de peiling hebben ingevuld gaf 49,8% de voorkeur aan het plan Grand café ‘t Raadhuys –Ressingpark en 50,2% aan Paviljoen Delden. Van 19 april tot 3 mei 2011 konden inwoners hun mening kenbaar maken over twee ontwerpen: In totaal vulden bijna 1200 Deldenaren de peiling in.


De gemeente Hof van Twente wil het complex van voormalig stadhuis Delden verkopen en heeft verschillende gegadigden de mogelijkheid gegeven een ontwerp in te dienen. In totaal zijn acht inzendingen binnengekomen. Naast ruimtelijke en architectonische kwaliteit zijn de ontwerpen ook beoordeeld op programmatische invulling. De inzendingen zijn door twee commissies bekeken. Uiteindelijk zijn twee ontwerpen door de selectie gekomen.

De inwoners konden zich in deze peiling nu uitspreken over hun voorkeur. De vragenlijst kon worden ingevuld door inwoners van Delden tussen 19 april en 3 mei 2011. Na afloop heeft een controle plaatsgevonden van de opgegeven persoonsgegevens door deze naast de gegevens uit de gemeentelijke basisadministratie te leggen. In totaal hebben 1.161 inwoners van Delden de peiling ingevuld: 203 panelleden en 958 deelnemers via de open enquête. De Hofpeiling is uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research.

Respondenten met een algemene voorkeur van ontwerp Grand café ‘t Raadhuys –Ressingpark roemen met name de traditionele bouwstijl en de invulling met een grand café. Respondenten met een algemene voorkeur voor Paviljoen Delden zijn vooral enthousiast over de diversiteit van gebruik en niet alleen horeca, de beoogde boekhandel van het ontwerp en beter herkenbaar blijven van het oude gebouw.

Veel deelnemers maakten gebruik van de mogelijkheid om nog een slotopmerking te plaatsen of toelichting te geven. Enkele opmerkingen zijn dat men wenst dat er snel een besluit wordt genomen, dat er goed gekeken moet worden of meer horeca geen gevaar is voor de bestaande horeca en ook parkeermogelijkheden verdienen volgens de respondenten aandacht.

Het college van B&W neemt vervolgens een principe-besluit dat wordt voorgelegd aan de raad waarbij de voorkeur van inwoners zal worden meegewogen.

 

 
Terug