Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Oude Gemeentehuis Delden Horeca en Woningen in oude stadhuis

Horeca en Woningen in oude stadhuis

Afdrukken

(Bron: TCTubantia,  1 april 2011)

DELDEN - Een grand café met erboven liggende woningen en het grotendeels in stand houden van de openbare ruimte erachter. Of winkels met bovenliggende appartementen en een 'bed and breakfast' en op het terrein erachter een nieuw paviljoen met horecabestemming. Deze twee modellen zijn geselecteerd voor de nieuwe bestemming van het voormalig stadhuis van Delden.

„Dat besluit valt vóór de zomer", verwacht wethouder Josh Sijbom. „Maar, hoewel wij als college bevoegd zijn dat besluit zelfstandig te nemen, leggen wij het toch voor aan de raad. Via het Hofpanel willen wij ook de inwoners de mogelijkheid geven om zich er over uit te spreken. Dat heeft te maken met de ligging in het historisch deel van Delden en de belangstelling ervoor vanuit de samenleving."

In totaal kwamen er acht inzendingen binnen. Ze moesten voldoen aan ruimtelijke en architectonische kwaliteiten. Een toetsingscommissie gaf er aan vijf groen licht. De beoordelingscommissie keek naar de voorstellen voor hergebruik en selecteerde bovengenoemde twee bedrijven.

De wethouder is aangenaam verrast door het aantal inzendingen en de kwaliteit. Dat gaf voldoende keuzemogelijkheden. Met name de twee geselecteerde voorstellen steken er volgens hem 'behoorlijk uit'. „Er is sterk gekeken naar de historische structuur van het gebied en naar de vraag of de nieuwe invulling een versterking oplevert. Waar wij nu als college onder meer naar gaan kijken is wat het opbrengt. Dat is zeker in deze tijd van financiële krapte een factor die meeweegt."

Sijbom hoopt dat de plannen na het definitieve besluit snel kunnen worden uitgevoerd. Of dit lukt is mede afhankelijk van het aantal zienswijzen dat eventueel wordt ingediend tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Gezien de manier waarop de inwoners van Delden bij de plannen worden vetrokken verwacht de wethouder dat dit zal meevallen.