Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

"Angst voor teloorgang"

Afdrukken

(Bron: Nieuws van de Week, 23 maart 2011)

Vrees einde Ressingplein in Delden

Angstbeeld in Delden voor de teloorgang van het monumentale Ressinghplein in het stadshart van Stad Delden door de affaire in Goor met de verkwanseling van klooster Heeckeren.

Onder de bevolking in Delden is er de vrees dat het oude gemeentehuis aan het Ressinghplein ten prooi valt aan projectontwikkelaars om zoveel mogeliik appartementen te bouwen. Ook oud-raadslid Rudolf Beens is er niet gerust op sinds het oude gebouw in de verkoop is gegaan. Beens vreest een soortgelijke aantasting zoals in Goor bij het monumentale klooster Heeckeren. Beens: "De verkrachting van een Rijksmonument, zoals de wanhopig lelijke achteraanbouw van het koetshuis, zie ik als een eeuwig monument van het gebrek aan echte belangstelling van de zijde van ambtenaren en het college voor handhaving van architectonisch
belangrijke elementen binnen onze gemeente." Beens waarschuwt in een schrijven aan het college en raadsleden om niet 'hetzelfde te flikken in Delden'. Beens: "Ik doel daarbij op het qua architectuur kwetsbare stadscentrum van Delden en dan nu met name op de plannen met het voormalige stadhuis in Delden. "Ik zag een paar weken geleden een plaatselijke projectontwikkelaar die ook elders in Delden de zaak heeft verprutst, driftig aan het meten. Waarschijnlijk om zoveel mogeliik kubieke meters te kunnen stapelen op een zo gering mogelijk aantal vierkante meters aan het Ressingplein." Beens hoopt dat het college en de ambtenaren enigszins geleerd hebben van de in- zijn- ogen architectonische puinhoop die ze hebben aangericht"

 
Terug