Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Gemeenteraad Jeroen Goudt heeft stevige boodschap

Jeroen Goudt heeft stevige boodschap

Afdrukken

(Bron: De Weekkrant 16 februari 2011)

Snelheid en zorgvuldigheid. Waamemend burgemeester Goudt was kraakhelder in z'n maidenspeech tijdens z'n installatie in aanwezigheid van Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld. Duidelijk werd dat Bijleveld wil dat in haar woonplaats snel orde op zaken wordt gesteld. Goudt is daarvoor de juiste kandidaat.
"Ongelofelijk toegewijd, sociaal, maar niet altijd makkelijk", aldus Bijleveld.

Hij had net de ambtsketen om. Jeroen Goudt. Voormalig CDA-wethouder in Enschede laat er geen gras over groeien. Volgens hem moet in de Hof van Twente snel een aantal ingrijpende beslissingen worden genomen. Hij doelt daarmee op een snoeiharde reorganisatie van het ambtelijk apparaat en dan met name de top. Tussen neus en lippen door laat Goudt doorschemeren dat met hem niet valt te spotten. Met andere woorden: de ruzie in de top die als stroop in de machine geldt voor besluitvorming, moet plaatsmaken voor verantwoordelijkheidsbesef in alle lagen. "Iedereen moet z'n verantwoordelijkheid nemen en blokkades moeten verdwijnen." Het moet de gemeenteraad als muziek in de oren klinken. Twee snoeiharde rapporten liggen klaar. De materies zijn zo gevoelig dat de fractievoorzitters er het zwijgen toedoen als het om de inhoud gaat. Fractievoorzitter Bruins van de VVD: "Ik mag er nog niets over zeggen." Daarmee laadt de raad opnieuw de verdenking op zich van achterkamertjespolitiek. Een slechte boodschap aan de bevolking, maar de inhoud van de rapportages liegen er dan ook niet om. Ex-burgemeester Kok moet dat ook hebben gevoeld. Gebrek aan regie, toezicht komt veelvuldig voor in de nog geheime rapportages. Waarnemer Goudt beseft
dat terdege zo laat hij doorschemeren tijdens z n installatie. Ondervoorzitter Theo (Comeback Kid) Peters verwelkomde het gezin Goudt, ook de vrouw en kinderen waren aanwezig. Van locoburgemeester Ben Eshuis kreeg Goudt de ambtsketen omgehangen. Die heeft een duidelijke boodschap die aan Goudt niet aan dovemansoren is gericht. "Laten we snel aan het werk gaan. Er is genoeg te doen." Tijdens z'n openingsspeech belooft de CDA-er dat. Raadsnestor Bennie Nijenhuis krijgt de lachers op z'n hand met opmerkingen over de marathons die Goudt loopt. "Ik hoop dat u marathonvergaderingen weet te voorkomen. "En: "Aan de sleuteloverdracht van prins carnaval ontkomt u niet. U als hoofd van de openbare orde en veiligheid. Maar ach, dat zal wel meevallen, want het bier zit in plastic glas." Nijenhuis had ook een serieuze boodschap. "Wij hebben al een vlag en willen geen nieuw logo".

 
Terug