Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Gemeenteraad Gemeentehuis beperkt open, service richting burgers wordt beter

Gemeentehuis beperkt open, service richting burgers wordt beter

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia, 20 mei 2011)

Inwoners van de gemeente Hof van Twente moeten met ingang van maandag 20 juni rekening houden met gewijzigde openingstijden van het gemeentehuis. De publieksbalie is vanaf die datum van dinsdag tot en met vrijdag alleen nog 's morgens open van 09.00 tot 13.00 uur. Op maandag is de balie open van 17.00 tot 19.30. De ochtend blijven de balies van het gemeentehuis aan De Hófte net als nu al het geval is gesloten.

De middagen worden vrijgehouden voor inwoners die vooraf een afspraak hebben gemaakt. Dat kan behalve aan de balie ('s ochtends) zowel telefonisch als via de gemeentelijke website wwwhofvantwente.nl. Het ophalen van reisdocumenten en rijbewijzen blijft overigens doorlopend mogelijk.

De gemeente wil met deze andere opzet. efïiciënter gaan werken. Door de veranderde werkwijze wordt een fulltime werkplek ingeleverd op de afdeling publiekszaken. Omdat bezoekers eerst een afspraak maken wordt de wachttijd verkort en zijn meteen de juiste medewerkers beschikbaar. Het komt volgens de gemeente nu regelmatig voor dat een bepaalde ambtenaar die een vraag moet beantwoorden van een burger niet beschikbaar is.

Volgens wethouder Pieter van Zwanenburg worden steeds meerspecialistische vragen gesteld door burgers. En al die vragen kunnen lang niet altijd meteen worden beantwoord aan de gemeentelijke balie. ,,Het lijkt een verlies van service aan de burger, maar bij een afspraak vooraf is de juiste medewerker aanwezig en hoeven mensen niet lang te wachten", aldus de wethouder in een toelichting op het besluit.

De nieuwe tijden sluiten aan op het project 'Hof van Twente geeft antwoord' om de gemeentelijke dienstverlening naar het publiek te verbeteren. In eerste instantie gaat het om de afdeling publiekszaken, vergunning en handhaving en maatschappelijke ontwikkeling. Zodra het werken op afspraak op deze drie afdelingen is ingevoerd, gaan ook de andere afdelingen stapsgewijs over op het nieuwe systeem. Er geldt overigens wel een overgangsfase voor het publiek. Mensen die spontaan langskomen op het gemeentehuis worden gedurende een bepaalde periode niet zomaar weggestuurd, zo heeft de gemeente laten weten.

 
Terug