Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Gemeenteraad
Gemeenteraad

Ontsierende reclame is nu verboden

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia, 7 februari 2012)

GOOR - Het gemeentebestuur wil voortaan ontsierende reclame weg halen. In de nieuwe algemene plaatselijke verordening wil het college voorkomen dat burgers en ondernemers borden plaatsen die dermate afsteken in de omgeving dat ook voor een leek duidelijk is dat het hier gaat om een exces'.
 
Over het terugdringen van reclameborden praten politieke partijen al lange tijd in de Hof van Twente. De leden van de commissie fysiek gaven in november aan dat de gemeente met het reclamebeleid in onvoldoende mate tegemoet komt aan de bezwaren van de raad begin 2010 en aan de bezwaren van de organisatoren van tentfeesten. En een evaluatie die was toegezegd is er niet geweest. Het nieuwe reclamebeleid bestaat uit een duidelijk onderscheid in soorten reclames en deelgebieden in de gemeente Hof van Twente. Dit moet voor een overzichtelijk beleid zorgen, waardoor het voor iedereen eenvoudig te zien is aan welke criteria reclameuitingen moeten voldoen.

Lees meer...
 

Gemeentehuis beperkt open, service richting burgers wordt beter

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia, 20 mei 2011)

Inwoners van de gemeente Hof van Twente moeten met ingang van maandag 20 juni rekening houden met gewijzigde openingstijden van het gemeentehuis. De publieksbalie is vanaf die datum van dinsdag tot en met vrijdag alleen nog 's morgens open van 09.00 tot 13.00 uur. Op maandag is de balie open van 17.00 tot 19.30. De ochtend blijven de balies van het gemeentehuis aan De Hófte net als nu al het geval is gesloten.

Lees meer...
 

'Vertrouwenscrisis in gemeentehuis'

Afdrukken

(Bron: TCTubantia 2 maart 2011)

Twee topambtenaren in de gemeente Hof van Twente konden lange tijd niet samen met elkaar door één deur. Daardoor is veel informatie niet doorgespeeld en werden soms kostbare fouten gemaakt. Beide ambtenaren zijn nu met verlof gestuurd.

Een olietanker die midden op zee rot stilstand is gekomen en nu weer op gang moet worden gebracht. De nieuwe interim burgemeester Jeroen Goudt schetste dat beeld gisteravond op een persconferentie een kwartier voor begin van zijn eerste commisievergadering in de gemeente Hof van Twente na het vertrek van

Lees meer...
 

Jeroen Goudt heeft stevige boodschap

Afdrukken

(Bron: De Weekkrant 16 februari 2011)

Snelheid en zorgvuldigheid. Waamemend burgemeester Goudt was kraakhelder in z'n maidenspeech tijdens z'n installatie in aanwezigheid van Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld. Duidelijk werd dat Bijleveld wil dat in haar woonplaats snel orde op zaken wordt gesteld. Goudt is daarvoor de juiste kandidaat.
"Ongelofelijk toegewijd, sociaal, maar niet altijd makkelijk", aldus Bijleveld.
Lees meer...
 

Goudt neemt waar in Hof van Twente

Afdrukken

(Bron: TV Oost 11 februari 2011)

Voormalig wethouder van Enschede Jeroen Goudt is aangesteld als waarnemend burgemeester van de Hof van Twente.
Goudt volgt tijdelijk Hans Kok op, die begin februari zijn functie als burgemeester neerlegde.
Maandag wordt Goudt geïnstalleerd als waarnemend burgermeester.

 


Pagina 1 van 2