Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Duurzaamheid Gunstige subsidie isolatiemaatregelen en zonnepanelen van de gemeente Hof van Twente

Gunstige subsidie isolatiemaatregelen en zonnepanelen van de gemeente Hof van Twente

Afdrukken

(Bron: Hof van Twente, 29 februari 2012)

Vorig jaar deed Delden, namens de Stadsraad, mee aan de Overijsselse verkiezing Duurzaam Dorp. We zijn daarbij gedeeld 2e geworden en ontvangen daarvoor van de provincie € 25.000,-. Dat wordt besteed aan het introduceren van duurzame tassen in Delden, als ook aan het plaatsen van een zonneboiler bij zwembad De Mors. Ook u kunt op een zeer voordelige manier meedoen aan het realiseren van energiebesparing en duurzame energie.

De gemeente Hof van Twente subsidieert namelijk de toepassing van isolerende maatregelen voor eigenaar-bewoners en VvE's van particuliere woningen. De subsidie wordt toegekend bij toepassing van (na)isolatie op vloer, gevel en dak in combinatie met het overal plaatsen van HR++ glas.
De subsidie voor isolatiemaatregelen bedraagt maximaal 25% van de kosten tot een maximaal bedrag van €2.000,- per woning. De subsidie loopt tot het budget op is. 

Ook subsidieert de gemeente voor woningeigenaren en VvE's de aanschaf van zonnepanelen voor particuliere woningen. De subsidie bedraagt €1,50 per gerealiseerde Wattpiek, tot een maximum van €2.000,-. De subsidieregeling loopt tot het budget op is.

Er is wel een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden en deze kunt u rustig nalezen op www.energielokethofvantwente.nl, of u kunt bellen via de gemeentelijke helpdesk op telefoonnummer 085-4890731 of per mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Op de website van het energieloket is ook een subsidieaanvraagformulier te downloaden.

 
Terug