Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Duurzaamheid Stad Delden, wint toch € 25.000,--

Stad Delden, wint toch € 25.000,--

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden, 21 november 2011)

Eindelijk, was dan de dag aangebroken, dat de uitslag van de meest duurzame plaats bekend gemaakt zou worden. Op uitnodiging van de Stadsraad Delden, waren er een 30-tal mensen, waaronder raadsleden van enkele politieke partijen en wethouder Sijbom, die met een bus richting Zwolle gingen, om bij de uitslag van de deze verkiezing aanwezig te kunnen zijn. Het weer werkte nou niet direct echt mee, maar de stemming had er niet onder te lijden en het gezegde, dat heel toepasselijk is in deze tijd van het jaar, van “vol verwachting klopt ons hart” was dan ook zeer zeker van toepassing.

de kanaries op weg

                                                                                  Onderweg naar Zwolle
Iedereen werd in de bus voorzien van een gele shawl met ons duurzaamheids logo, waarna het leek, of er een stel kanaries op schoolreisje gingen. In Zwolle aangekomen bij het Deltion College werd in de ruime hal, waar ook de live utzending van TV-Oost zou plaats vinden, iedereen van broodjes en koffie voorzien, dus de ontvangst door de Provincie, liet niets te wensen over. De uitzending “Duurzaam Dorp”, begon precies op tijd en werd geopend met een introductie van de plannen van de vier finalisten, Hellendoorn , Vasse, Olst en “Last but not Least”, Stad Delden.

De vier juryleden, waarvan Ruud Lubbers de voorzitter was, trokken zich terug om over de verschillende plannen hun oordeel te geven en uiteindelijk de winnaar te kiezen, die een prijs in de wacht kon slepen van € 200.000,--. Voor die tijd echter, werd de winnaar van de publieksprijs, zijnde degene die de meeste stemmen van het publiek gekregen had, bekend gemaakt. Dit werd Vasse en deze plaats kreeg een bedrag van € 50.000,-- om hun plannen geheel of gedeeltelijk te kunnen gaan uitvoeren. Na nog enige informatie over de duurzame toepassingen van het Deltion College, was het moment aangebroken, waarbij de hoofdprijs bekend gemaakt zou worden. Namens de jury, deelde Ruud Lubbers mee, dat het plan van Olst, de “Aardwoningen”, de eerste prijs had gewonnen. Stad Delden en ook Hellendoorn, kregen een aanmoedigingsprijs van € 25.000,--, zodat beide plaatsen, toch ook een gedeelte van hun plannen kunnen realiseren.

het tastbare resultaat

                                                                                 Het Tastbare Resultaat!
Na nog een feestelijk drankje en hapje gingen wij allen toch voldaan naar huis, waarbij wij Vincent nog moeten bedanken voor de voortreffelijke wijze van vervoer, onder vrij ongunstige weersomstandigheden.

Ook willen wij graag iedereen bedanken, die op enige wijze meegewerkt heeft aan dit project en wij zijn dan ook van mening, dat het Stad Delden en de Stadsraad Delden in de meest gunstige zin op de kaart gezet heeft.

Als Stadsraad Delden, zullen wij doorgaan met ons, in de ruimste zin, in te zetten voor Stad Delden, waarbij we rekenen op uw medewerking en u vragen zich aan te melden als sympathisant via onze website www.stadsraaddelden.nl.

Mochten wij op enige wijze kans zien om de rest van onze plannen, met provinciale subsidie, te realiseren, dan zullen wij dat zeer zeker gaan doen.

Stadsraad Delden


Bestuurslid Henk Schulten

 

 

 
Terug