Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Duurzaamheid Samenwerken ter promotie van Delden en voetbal: 'Mooi toch?'

Samenwerken ter promotie van Delden en voetbal: 'Mooi toch?'

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia, 31 oktober 2011)

DELDEN - Wanneer je aan voetbal-verenigingen SV Delden en Rood Zwart denkt, denk je aan rivaliteit. Zaterdag konden ze echter prima samen door één deur, of beter gezegd poort. Alle vrouwelijke jeugdleden van beide clubs kwamen namelijk samen op sportpark De Scheetheuvel van Rood Zwart, voor een clinic, gegeven door vijf speelsters van het FC Twente vrouwenelftal. De clinic is een initiatief van de Stadsraad Delden. Samenwerken is helemaal niet zo moeilijk, vinden beide clubs. "En al helemaal niet' voor een goed doel. In dit geval duurzaamheid, promotie van het vrouwenvoetbal en voetbal in Delden", aldus voorzitter Robert Ros van Rood Zwart. (Voor plaatjes klik op lees meer...)

De 45 jeugdleden van beide clubs en 15 vriendinnetjes staan voorafgaand aan de voetbalclinic wat onwennig bij elkaar. Ze krijgen voor de gelegenheid een blauw T-shirt met de oproep om op Delden te stemmen als duurzaamste stad. "Het blauwe shirt dient om eenheid te creëren", verklaart voorzitter Binne Visser van de Stadsraad. "De rivaliteit leeft vooral nog onder de oudere garde en onder de ouders, maar niet onder de jeugd." De ouders van jeugdleden van SV Delden kijken inderdaad onwennig naar hun kroost bij Rood Zwart. Maar de jeugd voetbalt er op los.

Tijd voor de krant hebben ze niet: voetballen is belangrijker. Ros: "Je houdt altijd iets van rivaliteit als er twee voetbalclubs in een gemeenschap zijn." "En dat is ook goed", vindt jeugdtrainer Erwin Zwijnenberg van SV Delden. "Belangrijker is echter dat ze nu een clinic krijgen van de landskampioen. En dat ze er wat van opsteken. Wij als clubs promoten gezamenlijk het vrouwenvoetbal."


In de toekomst willen beide clubs een voetbalplaatjesactie opzetten. Ros:  "Ter promotie van Delden, en van het voetbal. Mooi toch?"

Een impressie van de geslaagde voetbalclinic...

110_1077

110_1078

110_1080

110_1085

110_1089

110_1090

110_1095

110_1097

 

 

 
Terug