Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Duurzaamheid Stadsraad Stad Delden binnenkort te zien op TV-Oost

Stadsraad Stad Delden binnenkort te zien op TV-Oost

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden, 3 oktober 2011)

Maandag 3 oktober gaat TV Oost van start met de serie ‘Duurzaam Dorp Overijssel’. Daarin is te zien hoe acht Overijsselse dorpen aan de hand van hun duurzame ideeën en initiatieven in een onderlinge competitie uitmaken wie het meest duurzame dorp van Overijssel van 2011 is. Naast de titel krijgt het winnende dorp een geldprijs van € 200.000,-, ter beschikking gesteld door de Provincie Overijssel. De finale is op 21 november live te zien bij TV Oost.

Acht dorpen en stadjes dingen mee

Zeventien dorpen, wijken, buurten en stadjes reageerden op een oproep om mee te doen. Door een vakjury zijn acht dorpen genomineerd: Broekland, Dwarsgracht, Hellendoorn, Laag Zuthem, Lettele, Olst, Vasse en ook Delden. De Stadsraad Stad Delden heeft namens Delden een plan ingediend om Delden te verduurzamen. Het gaat hierbij niet alleen om projecten die leiden tot energiebesparing, maar ook projecten die leiden tot een betere sociale en economische leefomgeving. U leest alles over de plannen van Delden op http://www.overijssel.nl/thema's/milieu/duurzaamheid/duurzaam-dorp/deelnemers-2011/delden/ .

Bekende namen in jury

De vakjury van ‘Duurzaam Dorp Overijssel’ staat onder leiding van Ruud Lubbers, oud-politicus en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). De andere juryleden zijn Wubbo Ockels (ruimtevaarder en hoogleraar), Vera Dalm (directeur Milieu Centraal) en Jacco Vonhof (voorzitter VNO-NCW IJsseldelta).

Uw stem zorgt voor een duurzamer Delden

De komende weken is bij TV Oost te zien hoe van de acht deelnemende dorpen en stadjes vier finalisten en uiteindelijk de winnaar worden gekozen. De kijkers kunnen via www.jijenoverijssel.nl een stem uitbrengen. Het publiek kiest één van de vier finalisten en de winnaar van de publieksprijs (€ 50.000,-). Natuurlijk hopen wij dat u stemt op Delden. Daarmee kunnen we een aantal projecten in Delden realiseren en Delden verduurzamen. Sociaal, economisch en verantwoord! En uiteraard met respect voor het verleden en met invloed op de toekomst. Precies zoals duurzaamheid bedoeld is.

 

Bestuur Stadsraad Stad Delden

 
Terug