Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Duurzaamheid Duurzaam Dorp Overijssel

Duurzaam Dorp Overijssel

Afdrukken

(Bron: TV Oost, vanaf 3 oktober 2011)

Maandag 3 oktober gaat TV Oost van start met de serie ‘Duurzaam Dorp Overijssel’. Daarin is te zien hoe acht Overijsselse dorpen aan de hand van hun duurzame ideeën en initiatieven in een onderlinge competitie uitmaken wie het meest duurzame dorp van Overijssel van 2011 is. Naast de titel krijgt het winnende dorp een geldprijs van e 200.000,-, ter beschikking gesteld door de Provincie Overijssel. De finale is op 21 november live te zien bij TV Oost.

Acht dorpen dingen mee

Zeventien dorpen, wijken en buurten reageerden op een oproep om mee te doen. Door een vakjury zijn acht dorpen genomineerd: Broekland, Delden, Dwarsgracht, Hellendoorn, Laag Zuthem, Lettele, Olst en Vasse. De komende weken is bij TV Oost te zien hoe vier finalisten en uiteindelijk de winnaar worden gekozen. De kijkers kunnen via www.jijenoverijssel.nl een stem uitbrengen. Het publiek kiest één van de vier finalisten en de winnaar van de publieksprijs (e 50.000,-).

Bekende namen in jury

De vakjury van ‘Duurzaam Dorp Overijssel’ staat onder leiding van Ruud Lubbers, oud-politicus en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). De andere juryleden zijn Wubbo Ockels (ruimtevaarder en hoogleraar), Vera Dalm (directeur Milieu Centraal) en Jacco Vonhof (voorzitter VNO-NCW IJsseldelta).

Hoonhorst winnaar in 2010

‘Duurzaam Dorp Overijssel’ is bij TV Oost te zien op maandag, dinsdag en zaterdag. In de eerste aflevering stelt presentator André van der Zee de acht genomineerden voor met een korte introductie van de dorpen en hun duurzame idee of project. Verder is er aandacht voor Hoonhorst, dat vorig jaar met de eer ging strijken.

 
Terug