Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Duurzaamheid TV-Oost opnames Duurzaam Dorp 2011 in Delden!

TV-Oost opnames Duurzaam Dorp 2011 in Delden!

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden)

Zoals u wellicht weet doet Delden, namens de Stadsraad, mee aan het provinciale project Duurzaam Dorp 2011. Samen met nog 7 andere dorpen en stadjes dingen wij mee naar een hoofdprijs van € 200.000,- die dan in Delden wordt besteed aan een drietal duurzaamheidsprojecten. Ten eerste wordt zwembad De Mors grondig gerenoveerd en daarin worden ook duurzaamheidsplannen meegenomen die leiden tot een flinke energie- en waterbesparing. Daarnaast willen wij op termijn 100.000 plastic tassen vervangen door duurzame juten tassen. Deze juten tassen kunnen vaker gebruikt worden en worden dus niet zo snel weggegooid als plastic tassen. Het derde duurzaamheidsproject betreft de elektrische auto die door jong en oud kan worden ingezet en waarbij de elektriciteit voor de auto duurzaam moet worden opgewekt. U leest alles over ons Duurzaam Dorp project op http://www.overijssel.nl/thema's/milieu/duurzaamheid/duurzaam-dorp/deelnemers-2011/delden/ . Duurzaam, economisch en sociaal!

Het is ons reeds gelukt door een eerste afvalronde te komen. Afgelopen vrijdag was de opnamedag van TV-Oost. Samen met een camera-, geluidsteam en een programmamaker zijn door heel Delden opnames gemaakt van onze drie duurzaamheidsprojecten. Op het zwembad is een interview gehouden en het deelproject van de elektrische auto is met een beschikbaar gesteld golfkarretje toegelicht. De duurzame tassen in de opnames zijn eveneens beschikbaar gesteld en symboliseren met hun logo de toeristische trekpleister die Delden is.

De opnames worden verwerkt tot een 9 minuten durende film voor televisiezender RTV-Oost. Van alle 8 dorpen in Duurzaam Dorp 2011 wordt zo’n film gemaakt. De eerste uitzending is op 3 oktober, waarna iedereen online kan bepalen welk dorp de beste duurzaamheidsplannen en leukste film heeft. Wij hopen dat u, na het zien van de uitzending, ons met uw stem wilt steunen, zodat wij voor Delden projecten kunnen realiseren.

Nadere berichtgeving zal spoedig volgen, via het Hofweekblad, de TC Tubantia en onze website www.stadsraaddelden.nl .

Bestuur Stadsraad Delden

 
Terug