Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Duurzaamheid In 1997 waren we de groenste stad van Europa, nu misschien de duurzaamste?

In 1997 waren we de groenste stad van Europa, nu misschien de duurzaamste?

Afdrukken

Als Stichting Stadsraad Delden hebben wij getracht ons te nomineren in het kader van het project 'Duurzaam Dorp 2011' (Initiatief van de Provincie). Uit een grote groep voorstellen zijn acht gemeenschappen overgebleven, waaronder wij. Het betreft voorstellen op het gebied van duurzaamheid en een samenvatting van onze voorstellen kunt u lezen op deze website.


Wij zitten nu in de tweede ronde en verwijzen voor meer gedetailleerde informatie over dit project graag naar de site: http://www.overijssel.nl/thema's/milieu/duurzaamheid/duurzaam-dorp.

Een en ander betekent dat wij, onder voorbehoud van toekenning door de provincie, in ieder geval 25.000,- euro mogen besteden aan de voorgestelde duurzaamheidsprojecten binnen Delden en nog meedingen naar de hoofdprijs van 200.000,- euro.

Wat betekent deze nominatie voor ons?
Er worden in september TV Oost opnames gemaakt in Delden, waarin wij onze plannen kunnen toelichten. Dit wordt in de periode oktober - november op een maandagavond uitgezonden en heeft natuurlijk leuke publicitaire waarde voor onze mooie stad. De televisie uitzending telt mee voor de punten en dus zijn goede ideeën om initiatieven te laten zien op het gebied van energiebesparing en 'groene' mobiliteit zeer welkom. Laat het ons horen via de website. Vroeger liepen we al voorop met een centraal verwarmingsysteem in het kasteel en de waterpomp in het centrum van de stad, waarom nu niet?
Verder zal er in het najaar binnen Delden een PR-activiteit plaatsvinden met betrokkenheid van Rene Eijkelkamp en/of Jaap Stam. Waarschijnlijk een voetbalclinic, waarin onze plaatselijke voetbalverenigingen ook mogen participeren. Als we hier meer over weten dan communiceren we dit verder via onze website.

Bovenstaande initiatief doet volledig recht aan onze slogan: 'respect voor het verleden en invloed op de toekomst'. Mocht u volledig op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen waar wij ons op vrijwillige basis voor inzetten kijk dan ook eens op onze website en registreer u als sympathisant. Het kost u slechts 1 minuutje van uw tijd, maar maakt ons als collectief sterker in het uitdragen van onze Stad Delden belangen binnen de gemeente Hof van Twente.

 
Terug