Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Duurzaamheid
Duurzaamheid

Overleg NABO’s Hof van Twente

Afdrukken
De Stadsraad Delden heeft kortgeleden een overleg gehad met de Stadsraad Goor en de Dorpsraad van Markelo over de voorgenomen plannen van Prorail om de onbewaakte overwegen in de Hof van Twente onder de loep te nemen. Dit op verzoek van de gemeente om een beter beeld te krijgen van het gebruik van deze overwegen en de impact van eventuele wijzigingen.
 
Het gaat daarbij in totaal om 12 overwegen, het hoogste aantal binnen één gemeente van heel Nederland.
Er moet daarbij gedacht worden aan het compleet opheffen van een overweg, het afsluiten van een overweg dmv een hek met slot of het alsnog ombouwen tot een bewaakte overweg. 
Aanleiding is de landelijke discussie die er is ontstaan na een paar recente ongevallen met dodelijke afloop elders in het land bij dit type overwegen.
 
In Delden gaat het om 1 overweg welke gelegen is achter de houtzagerij van Twickel. Iets verder buiten Delden richting Goor gaat het om een tweetal overwegen voorbij de sluis.
Of de Gemeente Hof van Twente ook aan de kosten zal moeten bijdragen en zo ja, hoeveel, is nog niet bekend. 
 
Een vervolgoverleg met Wethouder Scholten staat in maart gepland.
 

De duurzame Deldense tassen worden bezorgd.

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden, 23 oktober 2012)

 

Scouting Delden is druk bezig bij ieder huishouden in Stad Delden een duurzame tas af te leveren.
Als Stadsraad Delden, hopen wij dat alle inwoners deze tas veel zullen gebruiken en het voorbeeld geven, dat duurzaam zijn niet eens veel moeite kost.
Ook is het een prima promotie voor Stad Delden.

Scouting Delden is druk bezig bij ieder huishouden in Stad Delden een duurzame tas af te leveren.Als Stadsraad Delden, hopen wij dat alle inwoners deze tas veel zullen gebruiken en het voorbeeld geven, dat duurzaam zijn niet eens veel moeite kost.Ook is het een prima promotie voor Stad Delden.

Bezorging tassen

 

 

Burgemeester Goudt heeft eerste duurzame tas in ontvangst genomen

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden, 17 oktober 2012)

Afgelopen maandagavond was het zover; na een periode van voorbereiding hebben we de eerste tas aan onze burgemeester uit kunnen reiken. Vanaf volgende week zal Scouting Delden ervoor zorgen dat deze tas ook bij u in de bus valt. Wij vertrouwen erop dat u hier veel plezier van zult hebben en dat deze tas het straatbeeld in Delden op ludieke en duurzame wijze zal vullen.

Het was een bijzonder geslaagde avond waarin veel betrokkenen en gemotiveerde Deldenaren bij elkaar kwamen. Als opening werd nog even de film duurzaam dorp gepresenteerd, waarin nogmaals duidelijk werd hoe mooi we Delden daarmee op de kaart gezet hebben. Vervolgens hadden we Andre van der Zee van Beleefmedia (en RTV Oost presentator) bereid gevonden om de avond aan elkaar te praten. Dit deed hij o.a. middels een interview met zowel de burgemeester als ondergetekende, waarna wij de eerste tas konden presenteren en overhandigen. Daarna werden er een aantal indrukwekkende en soms schokkende dia’s en films getoond over de stand van zaken aangaande onze wereldwijde plastic overschotten. Wist u bijvoorbeeld dat er in onze zeeën een plastic ‘vlek’ van ongeveer de oppervlakte van de Verenigde Staten met een dikte van 10 meter drijft? Dat hierdoor per jaar circa honderdduizend dieren de dood vinden?

Lees meer...
 

De “Stadsraad Delden” nodigt u uit!

Eindelijk is het dan zover, de eerste duurzame Deldense tas wordt overhandigd.

Zoals u waarschijnlijk nog wel weet, heeft de Stadsraad Delden het afgelopen jaar een prijs gewonnen tijdens de actie over duurzaamheid bevordering.

De provincie Overijssel stimuleert duurzaamheid en was dan ook de initiatiefnemer hiervan.

Eén van de ingediende voorstellen was om alle huishoudens in Stad Delden van een duurzame boodschappentas te gaan voorzien en dat gaan wij nu dan ook doen!

De avond, waarop wij de eerste tas gaan uitreiken aan Burgemeester Drs. J.H.A.Goudt, is:

Maandag 15 oktober as. In het Parochiehuis, aanvang 19.30 uur.

André van de Zee, van “Beleef Media”, die ook alle filmpjes tijdens de actie verzorgde en regelmatig op TV te zien is, zal deze avond begeleiden.

Wij hebben de intentie u een leuke verrassende avond te bezorgen en hopen, dat u in grote getale aanwezig zult zijn.

In de loop van oktober zal, met medewerking van het Hofweekblad en Scouting Delden, op ieder adres in Stad Delden een tas bezorgd worden.

Wij hopen dat u deze duurzame tas zoveel mogelijk zult gebruiken, om het plastic verbruik te verminderen.

Daarnaast, maken wij zo ook nog eens promotie voor onze mooie Stad Delden.

Tot de 15e.

Namens de Stadsraad Delden
 

Studenten Saxion onderzoeken duurzame Deldense projecten

Afdrukken

(Bron: Nieuwsuitdelden, 5 april 2012)

Twee groepjes van drie Saxion studenten zijn de afgelopen acht weken druk geweest met onderzoeksprojecten voor de Stadsraad Delden. Op woensdagmiddag presenteerden ze de resultaten aan de opdrachtgevers.

Samen met aantal andere plaatsen deed Delden afgelopen jaar meer aan de verkiezing voor ‘Duurzaam Dorp 2011’. Hierbij gaven de verschillende dorpen een presentatie over hun plannen op de Hogeschool Saxion in Enschede. De studenten mochten een van deze projecten kiezen voor een onderzoek naar de haalbaarheid en mogelijkheden.

Lees meer...
 


Pagina 1 van 5