Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Duurzaamheid
Duurzaamheid

De duurzame Deldense tassen worden bezorgd.

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden, 23 oktober 2012)

 

Scouting Delden is druk bezig bij ieder huishouden in Stad Delden een duurzame tas af te leveren.
Als Stadsraad Delden, hopen wij dat alle inwoners deze tas veel zullen gebruiken en het voorbeeld geven, dat duurzaam zijn niet eens veel moeite kost.
Ook is het een prima promotie voor Stad Delden.

Scouting Delden is druk bezig bij ieder huishouden in Stad Delden een duurzame tas af te leveren.Als Stadsraad Delden, hopen wij dat alle inwoners deze tas veel zullen gebruiken en het voorbeeld geven, dat duurzaam zijn niet eens veel moeite kost.Ook is het een prima promotie voor Stad Delden.

Bezorging tassen

 

 

Burgemeester Goudt heeft eerste duurzame tas in ontvangst genomen

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden, 17 oktober 2012)

Afgelopen maandagavond was het zover; na een periode van voorbereiding hebben we de eerste tas aan onze burgemeester uit kunnen reiken. Vanaf volgende week zal Scouting Delden ervoor zorgen dat deze tas ook bij u in de bus valt. Wij vertrouwen erop dat u hier veel plezier van zult hebben en dat deze tas het straatbeeld in Delden op ludieke en duurzame wijze zal vullen.

Het was een bijzonder geslaagde avond waarin veel betrokkenen en gemotiveerde Deldenaren bij elkaar kwamen. Als opening werd nog even de film duurzaam dorp gepresenteerd, waarin nogmaals duidelijk werd hoe mooi we Delden daarmee op de kaart gezet hebben. Vervolgens hadden we Andre van der Zee van Beleefmedia (en RTV Oost presentator) bereid gevonden om de avond aan elkaar te praten. Dit deed hij o.a. middels een interview met zowel de burgemeester als ondergetekende, waarna wij de eerste tas konden presenteren en overhandigen. Daarna werden er een aantal indrukwekkende en soms schokkende dia’s en films getoond over de stand van zaken aangaande onze wereldwijde plastic overschotten. Wist u bijvoorbeeld dat er in onze zeeën een plastic ‘vlek’ van ongeveer de oppervlakte van de Verenigde Staten met een dikte van 10 meter drijft? Dat hierdoor per jaar circa honderdduizend dieren de dood vinden?

Lees meer...
 

De “Stadsraad Delden” nodigt u uit!

Eindelijk is het dan zover, de eerste duurzame Deldense tas wordt overhandigd.

Zoals u waarschijnlijk nog wel weet, heeft de Stadsraad Delden het afgelopen jaar een prijs gewonnen tijdens de actie over duurzaamheid bevordering.

De provincie Overijssel stimuleert duurzaamheid en was dan ook de initiatiefnemer hiervan.

Eén van de ingediende voorstellen was om alle huishoudens in Stad Delden van een duurzame boodschappentas te gaan voorzien en dat gaan wij nu dan ook doen!

De avond, waarop wij de eerste tas gaan uitreiken aan Burgemeester Drs. J.H.A.Goudt, is:

Maandag 15 oktober as. In het Parochiehuis, aanvang 19.30 uur.

André van de Zee, van “Beleef Media”, die ook alle filmpjes tijdens de actie verzorgde en regelmatig op TV te zien is, zal deze avond begeleiden.

Wij hebben de intentie u een leuke verrassende avond te bezorgen en hopen, dat u in grote getale aanwezig zult zijn.

In de loop van oktober zal, met medewerking van het Hofweekblad en Scouting Delden, op ieder adres in Stad Delden een tas bezorgd worden.

Wij hopen dat u deze duurzame tas zoveel mogelijk zult gebruiken, om het plastic verbruik te verminderen.

Daarnaast, maken wij zo ook nog eens promotie voor onze mooie Stad Delden.

Tot de 15e.

Namens de Stadsraad Delden
 

Studenten Saxion onderzoeken duurzame Deldense projecten

Afdrukken

(Bron: Nieuwsuitdelden, 5 april 2012)

Twee groepjes van drie Saxion studenten zijn de afgelopen acht weken druk geweest met onderzoeksprojecten voor de Stadsraad Delden. Op woensdagmiddag presenteerden ze de resultaten aan de opdrachtgevers.

Samen met aantal andere plaatsen deed Delden afgelopen jaar meer aan de verkiezing voor ‘Duurzaam Dorp 2011’. Hierbij gaven de verschillende dorpen een presentatie over hun plannen op de Hogeschool Saxion in Enschede. De studenten mochten een van deze projecten kiezen voor een onderzoek naar de haalbaarheid en mogelijkheden.

Lees meer...
 

Gunstige subsidie isolatiemaatregelen en zonnepanelen van de gemeente Hof van Twente

Afdrukken

(Bron: Hof van Twente, 29 februari 2012)

Vorig jaar deed Delden, namens de Stadsraad, mee aan de Overijsselse verkiezing Duurzaam Dorp. We zijn daarbij gedeeld 2e geworden en ontvangen daarvoor van de provincie € 25.000,-. Dat wordt besteed aan het introduceren van duurzame tassen in Delden, als ook aan het plaatsen van een zonneboiler bij zwembad De Mors. Ook u kunt op een zeer voordelige manier meedoen aan het realiseren van energiebesparing en duurzame energie.

Lees meer...
 


Pagina 1 van 5