Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's STAD DELDEN HISTORISCH MODERN.

STAD DELDEN HISTORISCH MODERN.

Afdrukken

Sinds medio dit jaar is er in Delden een werkgroep actief welke zich tot taak heeft gesteld de uitstraling van het historische centrum van Delden te verbeteren.

Deze werkgroep is samengesteld uit afgevaardigden van de Gemeente Hof van Twente, Deldense Ondernemers Vereniging, Politie en Stadsraad Delden. De Stichting Twickel is in raadgevende vorm ook hier bij aangesloten.

Waarom nu deze werkgroep?  Aan het historische centrum van Delden is al geruime tijd geen  aandacht meer besteedt. De meest in het oog springende zaken zijn daarbij o.a. de sterk verouderde straatverlichting in de Langestraat, het ontbreken van bankjes, prullenbakken en groenvoorzieningen, de situatie op het Ressingplein, de parkeersituatie aan de Langestraat, de knelpunten met het vrachtverkeer en de hoeveelheid aan verschillende reclame-uitingen.

Nu zult u zeggen dat deze thema’s niet nieuw zijn, maar momenteel doet zich de kans voor om hier stapsgewijs wat verbeteringen gerealiseerd te krijgen.

De eerste stap die de werkgroep vastgesteld heeft, is de openbare straatverlichting aan de Langestraat tussen Hotel de Zwaan en Schoenhandel Leferink en het stuk Spoorstraat vanaf de LANGESTRAAT tot aan het spoor, om de ondernemers aldaar meer bij het centrum te kunnen betrekken. De openbare straatverlichting dateert uit begin jaren tachtig en is dringend aan vervanging toe. De gemeente is momenteel met een project bezig om binnen de Hof van Twente diverse armaturen van de straatverlichting vervangen te krijgen voor duurzamere varianten.

Om te voorkomen dat de huidige verlichting aan de Langestraat simpelweg vervangen wordt door sfeerloze armaturen, heeft de gemeente zich bereid getoond om de verlichting aan de Langestraat los te koppelen van het project om zodoende de weg vrij te maken voor een beter passende oplossing.

Diverse oplossingen zijn door de werkgroep besproken, waarbij wetgeving omtrent verlichting, (verkeers-)veiligheid, financiële en technische haalbaarheid meegenomen zijn in de afwegingen.

Waar we ons momenteel op concentreren is een variant met midden boven het wegdek hangende lampen. Deze lampen zullen dan middels staalkabels tussen twee gevels bevestigd moeten worden. (zie foto voor een impressie) Er zal dan geen sprake meer zijn van straatlantaarns die op de trottoirs onnodig ruimte innemen. Ook zullen er veel minder lichtpunten nodig zijn en het algehele beeld zal minder druk zijn dan nu het geval is.

Een eigentijdse variant hierop - ter vervanging van bijv. de kerstverlichting - kunnen LED lampen zijn die verschillende kleuren kunnen uitstralen en naar sfeer gedimd kunnen worden. Denk hierbij aan een groene of rode kleur tijdens de kerstmarkt, geel met Pasen of verschillende kleuren tijdens de Nacht van Delden. (En tussendoor natuurlijk normaal licht).

Wij zullen u over de voortgang op de hoogte houden en ontvangen graag uw reacties en suggesties om er samen iets moois van te maken!

Deze kunt u sturen aan:

De Stadsraad Delden

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Of

De Deldense Ondernemers Vereniging

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Terug