Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Alleen Reggefiber legt glasvezel aan!

Alleen Reggefiber legt glasvezel aan!

Afdrukken

Ruim 140 mensen hebben afgelopen maandag gebruik gemaakt van de uitnodiging van de Stadsraad Delden, om meer informatie te ontvangen over de aanleg van het glasvezelnet in Stad Delden. De grote opkomst, bevestigd de onrust en zorg over de strijd tussen Reggefiber en Cogas. De Stadsraad had beide partijen uitgenodigd om toelichting te geven over hun aanpak, de kosten en de voordelen. Met name Reggefiber toonde helder en overzichtelijk aan wat de mogelijkheden zijn.
Cogas heeft op dit moment haar prioriteit niet in Stad Delden liggen.


Conclusie is, dat iedereen in Stad Delden voor maart 2013 de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van het veel snellere glasvezelnetwerk en dat Reggefiber dit aan gaat leggen. Ook bij Reggefiber zijn daar, vanaf nu geen verplichte kosten aan verbonden. Begin augustus starten de werkzaamheden.Onvermijdelijk blijft, dat overal in de plaats deze kabel getrokken zal worden. Als Stadsraad zullen wij er natuurlijk alles aan doen om ervoor te zorgen, dat de situatie voor en na de graafwerkzaamheden er hetzelfde uit zal zien. De gestelde vragen en het merendeel van de antwoorden kunt u terugvinden bij dit artikel. Hier is de presentatie dan als Powerpoint presentatie te bekijken.


Op dit moment zijn monteurs van Reggefiber al bij alle inwoners aan het inventariseren, waar er aangelegd moet worden(vandaar de witte markeringen).
In overleg met de bewoner(s) wordt de plaats van invoer bepaald. De verbinding door tuinen kan gelukkig onder de grond geboord worden tot de plek waar de woning binnengegaan zal worden. Dus geen sleuven op het erf.

 

 


Stadsraad Delden.

Bijlagen:
Bewaar het bestand <code>112_1205.JPG</code>112_1205.JPG[ ]153 Kb
Bewaar het bestand <code>112_1208.JPG</code>112_1208.JPG[ ]157 Kb
Bewaar het bestand <code>112_1209.JPG</code>112_1209.JPG[ ]201 Kb
Bewaar het bestand <code>Reggefiberl voorlichv3.ppt</code>Reggefiberl voorlichv3.ppt[ ]7949 Kb
 
Terug