Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Miljoenen voor verbeteren landgoed Twickel

Miljoenen voor verbeteren landgoed Twickel

Afdrukken

(Bron: TC Tubantia, 6 maart 2012)

DELDEN - Het dagelijks bestuur van de provincie Overijssel, Gedeputeerde Staten, wil de komende jaren 3,75 miljoen euro investeren in het landgoed Twickel. Als Provinciale Staten met het voorstel instemmen komt de uitvoering van het zogeheten Pact van Twickel hierdoor een flinke stap dichterbij. Twickel, een aantal gemeenten, het waterschap en de provincie hebben een aantal doelstellingen afgesproken.

De betrokken partijen moeten de plannen nog op papier uitwerken. Maar vast staat al wel dat het werk de komende drie jaren wordt uitgevoerd.

Globaal moeten de miljoenen overheidsgelden de identiteit van het landgoed Twickel versterkten. De belangrijkste opgaven zijn twee jaren geleden al omschreven in een visie die ondertekend is door het waterschap Regge en Dinkel, de Regio Twente, de gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente en de provincie Overijssel.

Burgers moeten makkelijker Twickel binnen kunnen wandelen en fietsen en de barriere die de rondweg om Delden vormt moet minder nadrukkelijk aanwezig worden gemaakt, bijvoorbeeld door tussen de Marktstraat en Twickel een brug te bouwen voor fietsers en wandelaars.

 
Terug