Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's De Eschmolen

De Eschmolen

Afdrukken

(Bron: Stadsraad Delden, 2 oktober 2011)

Zoals waarschijnlijk al bekend, heeft de Sichting Eschmolen Delden, op 28 september jl.
een  “Plan van Aanpak” aangeboden aan vertegenwoordigers van Twickel en de gemeente
Hof van Twente. De Stadsraad Delden had hiervoor ook een uitnodiging en was er dan ook bij aanwezig.
Het plan houdt in, het nieuw bouwen van de Eschmolen, die in 1959 door brandstichting compleet vernield is en tevens het herinrichten van de omgeving naar de situatie van destijds.


De molen gaat na herbouw, weer graan malen en er komen ruimten voor vergaderingen en exposities, waar ook duurzaamheidaspecten aan bod zullen komen, zodat ook leerlingen van scholen, hier goede informatie kunnen krijgen.
Een winkelruimte voor lokale producten is ook in het plan opgenomen. Tevens is in het totaal plan, de bouw van twee molenaarswoningen voorzien.


Nu is het zaak, om allerlei bronnen aan te boren, om de financiën( €1,6 miljoen) rond te krijgen, maar met de juiste inzet en contacten zou dit moeten gaan lukken, vooral omdat de Stichting Twickel al veel heeft toegezegd, waardoor de exploitatie in de toekomst reeds rond is. Het is voor het toerisme, als informatiebron over het verleden en met de duurzaamheids- aspecten, een geweldig initiatief voor Stad Delden.


Als Stadsraad Delden steunen wij het plan dan ook volledig en zullen waar mogelijk onze medewerking tot realisering verlenen. Op 13 en 18 oktober 2011, zal de Stichting Eschmolen Delden, over het plan nog een informatieavond geven in ’t Hoogspel  Bornsestraat 1 te Delden, aanvang 20.00 uur.


Stadsraad Delden

 
Terug