Stadsraad Delden

Respect voor het verleden & invloed op de toekomst

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Actuele thema's Geheel Delden een 30 km gebied!

Geheel Delden een 30 km gebied!

Afdrukken

(Bron: Hofweekblad, 14 september 2011)

Op dit moment zijn bepaalde delen van Delden ingericht als 30 km zone. Als Stadsraad Delden, zijn wij van mening dat de gehele bebouwde kom van Delden een 30 km gebied zou moeten zijn/worden.

foto 30 km zone

Natuurlijk is het een illusie om te denken dat alle mensen zich precies aan de snelheid zullen houden, maar in vergelijking met de 50 km grens zullen de gemiddelde snelheden toch wel zichtbaar naar beneden gaan en daarmee de veiligheid in de stad bevorderen.

Het probleem met een 30 km zone is dat hiervoor het gebied, conform wettelijke eisen die door de politie geëvalueerd worden, goed ingericht moet worden en dat laat helaas nog vaak te wensen over. Voorbeelden van wegen waar vaak te hard wordt gereden zijn:  de Stationsstraat, de Vossenbrinkweg en niet te vergeten de Bernhardstraat.

Bij de laatstgenoemde straat zijn de aanwonenden al ruim een jaar met de gemeente bezig om de straat te herinrichten als 30 km zone, want men moet niet vergeten dat er twee scholen aan deze straat gevestigd zijn en het tevens een belangrijke passage is voor een derde school.

De zogenoemde punaises, die gelijkvloers zijn en alleen optisch zouden moeten werken, voldoen niet, dus hiervoor zouden echte drempels in de plaats moeten komen en op enkele plaatsen een wegversmalling. Destijds, bij de goedkeuring bestemmingsplan van de Braak-West, werd in de Raad al gesteld, dat er een sterke toename van het verkeer in deze straat zou komen en er de noodzakelijke verkeersmaatregelen genomen zouden moeten worden genomen. Het vrachtverkeer zou geweerd moeten worden en de Europalaan moest meer gebruikt gaan worden. Helaas is van deze intentie nog niets terecht gekomen.

Zou het ook niet een goed idee zijn, om bij binnenkomst van de bebouwde kom, duidelijk onder het 30 km bord, te vermelden dat het voor de gehele plaats geldt?

Want, zoals wij reeds eerder opmerkten denkt men bij verkeersborden vaak aan de straat, maar niet aan de wijk laat staan de bebouwde kom. Een 30 km zone eindigt namelijk pas als men een bord voorbij rijdt met de aanduiding ‘einde 30 km zone’, best logisch eigenlijk….

Hopelijk onderneemt de gemeente spoedig verdere acties om de veiligheid van de weggebruikers te verhogen. Alhoewel een bord einde 30 km zone voor een parkomgeving binnen Delden zelfs ons wat te ver gaat …… (zie foto).

 

Stadsraad Delden.

 
Terug